jakiś czas temu w wyniku kulku błedów musiałem utworzyć nowe konto użytkownika a stare usunąć. Nie było to zbyt łatwe (różne komplikacje, logowało mnie na profile tymczasowe itd.)ale ostatecznie udało się to usunać(częsciowo ręcznie). Niestety pozostały jakieś szczątki, które powodują, że przy uruchamianiu systemu, Windows nie liguje się automatycznie na nowe konto tylko w jakiś sposób widzi ciągle stare - wyskakuje komunikat, że jest błędny login lub hasło(nie było żadnego hasła). Dopiero muszę dać przełącz użytkownika i tam wpisać nowego użytkownika i dopiero mnie loguje. Da się gdzieś usunąć te pozostałości aby system nie wyświetlał mi więcej opcji logowania do starego konta?
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
To zrobiłem jako pierwsze - ale jak już pisałem były różne problemy i ostatecznie dane usuwałem też ręcznie. W każdym razie pierwszym krokiem jaki zrobiłem było usunięcia konta z panelu sterowania. Usunąłem nawet dane ze ścieżki: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
i sprawdź czy tam jest jeżeli jest to usuń jeżeli nie ma to przejdz jeszcze do Zaawansowane i kliknij przycisk zaawansowane i sprawdź czy tam czasem nie ma
po wykonaniu tych operacji przejdź z powrotem do control userpasswords2 i odznacz “Aby używać tego komputera, użytkownik …”