Problem z NOD32

wynikła taka sprawa, że musiałem odinstalować swojego antivirusa: ESET NOD32 Antivirus. deinstalowalem cclinerem, komp sie zresetowal, niby wszystko fajnie i git. ale patrze a nod dalej jest, nieodinstalowal sie, sprobowalem go odpalic to mi sie komp przywiesil. zresetowalem i juz z noda zostal mi tylko obrazek na srodku pulpitu :o . sprobowalem zainstalowac i wyskakuje mi blad ze zainstalowana niezgodna wersje z ta co chcem zainstalowac. no to sprobowalem deinstalacji z menu start to mi wyskoczyl komunikat ze nie moge deinstalowac poniewaz jest juz niby deinstalowana :o . ogolnie rzacz biorac nie czaje o co kaman. wiedzacych co sie dzieje prosze o pomoc :smiley:

Tak dzieje się, gdy usuwa się niektóre programy CCleanerem. CCleaner czasem usuwa tylko niektóre pliki programów, które kasuje, więc część programu pozostaje na dysku. Ale z powodu, że CCleaner usunął niektóre pliki, Windows myśli wtedy, że program został całkowicie skasowany (dlatego też NODa nie możesz usunąć używając panelu Dodaj/usuń programy), z kolei instalator NODa uważa, że NOD wciąż jest na dysku z powodu że niektóre pliki NODa zostały na dysku.

Możesz spróbować:

* usunąć folder “C:\Program Files\NOD32”

* usunąć pozycje NODa32 z autostartu za pomocą programu CodeStuff Starter (http://codestuff.tripod.com/StarterSetup.zip)

Programy lepiej jest usuwać używając panelu Dodaj/usuń programy.

Do usunięcia pozostałości po Nodzie użyj Nod32 Removal Tool. Zrób to w trybie awaryjnym windows.

bambusunho ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.