Problem z Nokią 3100

Dzisiaj tata przyniósł mi do domu NOKIĘ 3100, bo jego kumpel ma taką do sprzedania. Tata mówi: weź, pobawisz się, sprawdzisz, jak będzie oki to się ją łyknie. No to ładuje swojego SIMa, włączam tą maszynę i co widzę?! Komunikat pt.: Na telefon nałożono ograniczenia. Jedyna opcja to Cofnij. Lecz po jej nacisnięciu pojawia się monit: Wprowadź kod ograniczeń.

Nie wiem zbytnio co na to można poradzić. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o odpowiedź i z góry dzięki za pomoc! :slight_smile:

może to blokada simlock :?

Z tego co widzę jest to simlock, czyli, że telefon preferuje tylko karty sim operatora u którego został zakupiony. Jedyną radą jest zdjęcie sima :smiley:

A spróbuj włożyć inna karte sim! z innego operatora! jesli zadziałą to SIM LOCK! :smiley:

Nie działają kart z IDEI i ERY. Nie mam karty PLUSa zeby sprawdzić, ale z tego co wiem, to ten telefon nie ma SIMLOCKa :?

Musisz skombinować z kąś karte plusa, jeżeli też nie zadziała to zrąbany czytnik sim ma, wtedy tylko serwis. Spróbuj wyczyścić styki, może pomoże aczykolwiek wątpie. Ale jak dla mnie to jest simlock :stuck_out_tongue: :smiley:

Z tego, co widać, to naprawdę simlock!

Hmm mogęod razu powiedzieć simlocka na Nokia 3100 nie ściągniesz przez generator… tylko kabel… :slight_smile: