Witam, tak jak wyżej wspomniałem mam problem z nową kartą graficzną Radeon rx 560 2 gb oc, po formacie, chodzi o to, że w menadżerze urządzeń widnieje tylko zintegrowana karta graficzna VGA, a przed formatem działała. czyżby się spaliła no to nie możliwe, wiatraki chodzą, obraz idzie z karty poprzez przejściówkę z hdmi na vga i obraz jest, chyba że jakimś cudem obraz przebiega przez pci-express przez wadliwą kartę i widzi ją jako zintegrowaną, format robiłem po to bo namieszałem coś z dyskiem twardym i nie mogłem odpalić systemu windows, tak jak mówie karta jest nowa na gwarancji o 16 jeszcze działała po formacie wszystko w łeb strzelił, próbowałem zmienić ustawienia w biosie i wszystko nie widać karty w menadżerze urządzeń. POMOCY
Dodam, że instalator AMD wykrywa kartę i instaluje sterowniki, ale w menadżerze karty nie widać, nie widać jej tak, że w dxdiag.
Obraz wydaję się być przesyłany z karty graficznej, bo wentylatory chodzą i karta daję obraz, no chyba, że przez spaloną czy zniszczoną kartę graficzną przechodzi jakoś przez złącze pci express ze zintegrowanej karty graficznej.
Zaraz po zainstalowaniu systemu na nowo, Windows Update (kliknij tam “Sprawdź”!) powinien wykryć tę kartę i ją zainstalować. Tak powinno być normalnie. Nie są wtedy nawet potrzebne oddzielne sterowniki ze strony AMD. Tak przynajmniej to działa u mnie z kartą RX570, więc prawie to samo.
Uruchom grę w którą grałeś przed formatem, jak działa dobrze, to do problemu podejdź na luzie. Co widzi menadżer chyba interesuje mniej od gry.
Jaki system operacyjny? Przy okazji nie odpinałeś jakiś kabelków i nie podłączyłeś się do zintegrowanej karty graficznej?
Dzięki za zainteresowanie tematem, wczoraj przypadkowo pomyślałem o slim driverze i sterowniki pobrał bo to co asus dał na płytce to jakieś nie porozumienie.
Czekaj,czekaj to laptop, czy desktop jakieś? Bo jak laptop to właśnie sterowniki producenta tylko… Pewnie dektop, ale wolę się upewnić- sterowników na CD od dawna już nie dają.
To stacjonarny komputer.
A Biosu nie ruszałeś? Tzn. czy masz ustawione zewnętrzna?
Hej,
To jest pierwsze, najważniejsze, wręcz kluczowe pytanie!
Pozdrawiam,
Dimatheus