Problem Z nową myszką <A MOZE I USB!? >


(Pop126) #1

Witam. Nie wiem czy to dobry dział , ale piszę to tutaj.Otóż mój problem polega na tym ,że kupiłem nowa myszkę , która nie działa (była testowana u kumpla i działała).Gdy podłączam myszkę i wchodzę do windowsa pokazuje sie kursor , lecz nie mogę nim ruszac (ruszam myszka i nic).Podlączoną ona jest do portu USB (mam stara myszkę ps2 która działa bez zarzutu).Kupiłem przełącznik tzn. z USB NA ps2 bo myslałem ze może porty cos nie teges ale to nic nie dalo.Tak samo mam z joystikiem także nie działa oraz inne tego typu rzeczy. Patrzyłem także w biosie czy porty USB sa uruchomione (owszem byly) lecz nie dziala.A i jeszcze jedno jak podłączę cos do usb to wyskakuje mi komunikat ze znaleziono nowy sprzet usb mouse potem jakas znowu chmurka i wyskakuje mi instalator sprzętu tzn. te sterowniki itd. Gdy probóje to zainstalowac (mam plytkę w środku od myszki ze sterownikami itd.) to niby szuka szuka a zaraz wyskakuje ze mam wlożyc płyte cd z windowsem XP bo nie może znaleśc jakiegos tam pliku.Czy może to byc brak jakichś plików? AAAA i gdy klikam żeby nie instalował tych oto sterowników to wyskakuje mi chmurka ze może byc problem z tym urządzeniem. PROSZĘ O SZYBKA ODPOWIEDZ!!

PS. Jesli brakuje mi plików jakichś to proszę je zuploadowac dla mnie :-o

PS2. Sory za brak polskich liter ale spieszyłem sie podczas pisania. Z GÓRY DZIĘKUJE!!

PS3. poprawiłem trochę wyrazów na życzenie JNJN Pozdro.


(JNJN) #2

Nie krzycz, używaj polskich znaków, opcja EDYTUJ i popraw.JNJN


(Seba86mu) #3

Dlaczego więc nie włożysz płytki z systemem, jeśli instalator prosi Cię o to ?

Jaka to myszka ? (producent, model)


(Leon$) #4

bez płyty CD z Windowsem

zapisz o jaki plik chodzi

start >> wyszukaj >> wpisz ten plik >> jak znajdzie to pokaż lokalizacje i instaluj dalej

przerywając instalacje niczego nie osiągniesz

:slight_smile:


(Pop126) #5

JNJN tak jak już mówiłem wcześniej spieszyłem się.

A co do tego pliku ,którego szuka to właśnie nie wiem jaki to ma byc.

płytki od windka nie mam :frowning:

Model myszki to A4Tech X750~~

Pozdrawiam.


(Adriank1997) #6

Ja miałem podobny problem po reinstalacji systemu, ale poruszałem, pouruchamiałem system ponownie i zadziałała.


(Pop126) #7

Adriank

Robiłem to co mówisz , i dalej nic :< proszę o pomoc.

@Leon$

No właśnie nie pisze dokładnie o jaki to plik chodzi,piszę tylko E:/i386 <- czy jakoś tak

Ps. Wchodziłem w ten folder,lecz tam nic nie ma tzn. jest ale nie tego co raczej on szuka :<


(Leon$) #8

spróbuj

wskaż instalatorowi folder

w systemie

:slight_smile:


(Pop126) #9

Ja ten Folder mam w Driver Cache , nie w ServicePackFiles tak jak podałeś , no ale spróboję tam gdzie się znajduje u mnie.


(Seba86mu) #10

Rebel14 , instalacja dodatku, co najmniej -> Service Pack 2 powinna pomóc.

Ewentualnie -> Service Pack 3.


(Pop126) #11

@seba86mu

zaraz sprawdzę,ale mi się zdaje ,że mam zainstalowanego serwis packa 2.Zaraz jeszcze sprawdzę.

edit. tak jak mowilem

System:

microsoft windows XP

Proffesional

Wersja 2002

Dodatek Service pack 2

PS. Pomóżcie pls.. :stuck_out_tongue_winking_eye:


(Pop126) #12

Refresh.. Pomoże KTOŚ? :