Problem z nową pamięcią 1GBRAM Goodram. Proszę o pomoc


(Seba Bro) #1

Sprawa wygląda tak kilka dni temu kupiłem pamięć DDR400 PC3200 1GB RAM Goodram wkładam do slotu pamięci wraz z inną pamięcią Goodram DDR400 PC3200 512RAM,normalnie włancza się system myślę że wszystko ok a tu nie miła niespodzianka sprawdzam "Moj komputer" i wyświetla tylko te 512RAM,chcąc sprawdzić czy w ogóle wykrywa te pamięci odpalam EVERESTA i o dziwo wykrywa tę pamięć.

odczyt jest taki SPD

DIMM1 GR400D64L3/512

@200 MHz 3.0-4-4-8

@166 MHz 2.5-3-3-7

@133 MHz 2.0-3-3-6

DIMM2 1GB PC3200 DDR SD RAM

@200 MHz 3.0-4-4-9

Moja Płyta ASUS P4P800S-X,CELERON 2,7GHz,512RAM + 1GB

I jeszcze to wygląda tak wkładam samą kość 1 GB i komputer w ogóle się nie włancza, wkadam 512 + 1GB i komp sie normalnie odpala i w moj komp pokazuje tylko 512 a w everescie ma odczyty takie jak powyżej.

I w związku z tym co mam zrobić aby pamięci działały? Były kupione kilka dni temu,czy moge uwzględniać jakąś gwaranje czy coś w tym stylu czy szukać na nią kupca od razu?Dodam jeszcze że u mojego kolego działa normalnie ma płyte ASROCK ale modelu nie pamiętam. Z góry dzięki


(Błażej) #2

Co się dzieje dokładniej?

Głośniczek pika?

Pójdz jeszcze raz to tego kumpla albo gdzieś indziej i sprawdź tą kość programem MemTest


(Seba Bro) #3

zrobiłem tal jak mówiłeś i wyświetliło że wszystko jest ok

Po prostu nic się nie dzieje, monitor sie wyłancza i tyle

Złączono Posta : 12.11.2007 (Pon) 20:30

Dzięki wszystkim za interesowanie się ale znalazłem rozwiązanie.

Poszedłem do sklepu i przedstawiłem sytuację,sprzedawca zaproponował mi wymiane na nową pamięć i powiedział że niektóre pamięci po prostu się gryzą z płytą główną lub dopłacenie 20zł i kupienie lepszych pamięci, zdecydowałem się na KINGMAX i wszystko jest OK>