Problem z nowszymi grami na laptopie toshiba

witam serdecznie. mam pewien problem z grami na moim lapku oto on

http://ce.computers.toshiba-europe.com/ … hop/false/

zainstalowalem sobie resident evil 5 oraz Cod 5 i nawet na minimalnych ustawieniach mi sie cielo

wiem ze w tym lapku jest slaby intel jesli chodzi o grafe ale 2rdzeniowy 2,3 GHz procek i 4 gb ramu powinny to jakos zrekompensowac. da sie w tym modelu jakos poprawic dzialanie karty graficznej? na jakie najlepsze gry moge sobie pozwolic?

dzieki za odpowiedz :slight_smile:

Muszę Cię rozczarować - tych kart graficznych NIC nie jest w stanie zrekompensować. Nie ma takiej opcji. Intel GMA nawet z najnowszymi sterownikami z ledwością radzą sobie z grami typu Warcraft 3 czy Sims 2, Sims 3 już ciupie (ku wielkiemu niezadowoleniu mojej dziewczyny). Cudów nie osiągniesz stary a o takich kwiatuszkach jak RE5 czy CoD5 to na tym lapku zapomnij. Ta karta to generalnie śmiech na sali i nie nadaje się do niczego innego niż podstawowe prace biurowe, filmy i tym podobne niezbyt wysiłkowe działania.

PS. Ty masz nowego laptopa z tą kartą graficzną - moja dziewczyna ma 2-3 letniego ASUSa z tym samym modelem a ojciec 5 letnie Fujitsu-Siemens z TYM SAMYM modelem karty Intela - sam odpowiedz sobie na pytanie jakie gry tu uruchomisz.

Laptopy nie służą do gier. No chyba, że chcesz jadąc autobusem w pasjansa na touchpad’ie popykać. Za kasę wydaną na tego lapka zapewne miałbys świetne pudło i nie byłoby tej rozmowy.

http://www.dell.com/us/p/alienware-m17x/pd.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~ck=mn <— im to powiedz :stuck_out_tongue: laptopy dla graczy robią się co raz modniejsze a i te nie sygnowane tytułem że są dla graczy mają sprzęt na tyle dobry że można swobodnie grać w nowe tytuły. Koledze niestety sprzedano mocnego laptopa ale z kartą która faktycznie się tylko na pasjansa nadaje, ale nie generalizuj że laptopy nie nadają się do gier.

wieslawek , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Popraw literówki w postach i zacznij używać na forum polskiej pisowni. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978

Jakbyś miał i7 6gb ramu ddr3 a grafikę coś w stylu radka 9xxx to procek i ram by Ci tego nie rekompensował… Jak masz ŚWIETNY PC a jedną słabą rzecz

to jest problem…