Cześć.Mam mały problem.Gram w NFS underground’a 2 i siętroche przecina.Mam wystarczające wymagania komputera a on się nadal przecina.Na nowym kompie moje wymagania to: 384 RAM 945 MHz i karte graficzną NVIDIA GeForce MX 440.Miałem też poprzedni komputer oto jego wymagania: 800 MHz 384 Ram i takom samą karte takąjaka jest w nowym tylko że tam była BRąZOWA a w nowym jest zielona.Czy rużnią się te kary???Może to wina sterów jeśli tak to poprzesyłajcie jakieś linki ze sterami plisssss??? =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Po co zakładasz kolejny temat o tym samym?
tzn. czym różnią się te karty?
kolorem,producentem? :x Jakbyś napisał dokładnie ich nazwy to wtedy można by coś więcej powiedzieć.
Jak Ci napisano w poprzednim temacie masz za słaby komputer to tej gry.
Możesz spróbować tych sterowników 56.72.
Witam! Też miałem tę kartę i próbowałem przeróżnych sterowników, jednak stery z serii omega drivers okazały sie najlepsze do tych starszych geforce-ów. Oto link:
Pozdrawiam Tyson:)
Underground 2 na gforce 440 ;] heh ta karta jest dużo za słaba aby można było jakoś przyjemnie pograć w takie gry…
Kup sobie jakaś lepszą kartę choćby jakiegoś radeona 9550 które można w tej chwili kupić nawet za 50-60zl ;]
Możesz mieć super kartę graficzną, najnowsze sterowniki i nic nie pomoże.
Musisz wiedzieć że to jest podstawą ale oprócz ,grafy" ważną rolę spełniają w grach również tzw. biblioteki DirectX.
Staraj się zawsze posiadać najnowsze. Ściągnij tą instalkę i uaktualnij :
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=148&t=36
Jeżeli nie będziesz mógł z instalki to ściągnij :
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=147&t=36
utwórz folder w C:\Program Files pod nazwą ,DirectX" i rozpakuj do niego to co pobrałeś.
Następnie uruchom instalkę ,DXSETUP" zrób restart komputera i sprawdż.
Jeżeli to nie pomoże to wtedy będzie wina albo złych sterowników albo słabej karty graficznej tak jak pisali inni.
Karta ze starego kompa Nvidia GeForce MX 440 (brązowa)
Karta z nowego kompa Nvidia GeForce MX 440 (zielona)
Czym sie rużnią.Czy gdybym zmienił karty i wsadził tą brązową to czy by gra hasała???/
Heh… Ja tu mam jeszcze jedną opcję… 8) Moim zdaniem wcześniej miałeś np. Pentium’a III 800MHz a teraz np. Celerona bądź Durona 945MHz tak jak napisałeś. Sam jestem użytkownikiem podobnego sprzętu (patrz: podpis). A PENTIUM III Jest o wiele bardziej wydajny od tych dwóch proców co tu podałem nawet jeżeli różnią się o te 145MHz… Wiem bo miałem kiedyś CELERONA 600MHz a potem za darmo dostałem PENTIUMA III 600MHz i różnica była naprawdę wielka! Może się mylę, ale podaj dokładniej parametry tych dwóch komputerów, bo się może okazać, że wcześniejszy komputer był wydajniejszy mimo “słabszych” wg. producenta parametrów.
ok już podaje george32801
stary komp:
Procek: 800 MHz
Karta graficzna:GgeForce MX 440 (BRąZOWA)
Ram:Kiedyś jak grałem w tego underground’a 2 to miałem 384 RAM a po 2 latach miałem 512 RAMU
System:windows XP professional z dodadkiem SP2
nowy komp:
PROCEK: AMD Duron 945 MHz
Karta graficzna:Geforce MX 440 (ZIELONA)
RAM:384 RAMU
System:Windows XP professional z dodatkem SP2
Ja miałem Palit GeForce 4 MX440 with AGP8X 64MB na konfiguracji AMD Duron 950MHz, 512MB ramu SDRAM 133MHz, K7VMM i ta gra działała bez przycinki na standardowych ustawieniach gry, na sterach Forceware 61.77 na systemie Win XP Pro SP2.
A jaka firma? Model… ?
na twoim miejscu zrobił bym z tych dwoch kompów jeden lub zmienill karte graficzną na GF4 Titanium koszt 30-90zł
A te stery forceware 61.77 będą dobre na tą kartę graficzną.
A czy w ustawieniach Nvidii Geforc’a będzie konfiguracja która ustawiła by moją kartę graficzną.Jeśli tak to jak to się robi???