Problem z obciążeniem 100% procesora, dziwne procesy


(1matik M) #1

Witam,

Problem zaczął się od momentu automatycznej instalacji aktualizacji windows 7. Service Pack nie instalował się, cofał zmiany i próbował się zainstalować ponownie - nie szło uruchomić systemu, nawet w trybie awaryjnym. Przywróciłem system do momentu sprzed aktualizacji. System się uruchomił, działa strasznie wolno. Menedżer zadań wyświetla dziwne procesy oraz obciążenie 100% procesora.

Próbowałem ComboFix (przyznaje się) i nie pomógł.

Proszę o pomoc.

Otl http://www.wklej.org/id/1003494/

Extras http://www.wklej.org/id/1003495/


(MrBeckham666) #2

na twoim miejscu zainstalowałbym już zaktualizowany system i podał swój klucz to również bedzie oryginał.

czesto jest tak że jak się nie zaktualizwoany system to pojawiają się później różnego rodzaju problemy;]


(Atis) #3

Odinstaluj:

BrowserProtect

Ask Toolbar

Yontoo 1.10.03

Delta Chrome Toolbar

Delta toolbar

Pobierz AdwCleaner

Zamknij przeglądarkę internetową.

Uruchom AdwCleaner i kliknij Usuń.

Pokaż nowy log z OTL.


(1matik M) #4

otl http://www.wklej.org/id/1003651/

extras http://www.wklej.org/id/1003652/


(Atis) #5

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.


(1matik M) #6

Dzięki Atis.

Syf zniknął, zaczęły się uruchamiać aplikacje z panelu sterowania ale start systemu trwa nadal z 5 minut i coś jeszcze żre mi użycie procesora. Dopiero po kilku (5-10) minutach spada do 50%. Chyba trzeba będzie jutro po pracy reinstall zrobić.

Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas.