Problem z odblokowaniem portów do ts3

problem.thumb.png.d97103a0c3c70e3dedf060Witam wszystkich to już pewnie kolejny ten sam temat. Ale może inny trochę problem. Mianowicie potrzebuję trzech portów do założenia serwera na team speaku. I nie mam zielonego pojęcia to robie źle że te porty niby na stronie routera są odblokowane a jak sprawdzam programem to jednak nie są. Na dolę załączam zdjęcie jak to u mnie wygląda. Błagam o pomoc. W Was jedyna moja nadzieja. Pozdrawiam

Hej,

Czy po zapisaniu zmian uruchomiłeś ponownie router?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Uruchomić ponownie przez wyłączenie  i właczenie zasilania ? Czy po przez guzik reset ?

Hej,

Albo przez wyłączenie i włączenie zasilania, albo w panelu zarządzania kliknąć w System Tools guzik Reboot.

Pozdrawiam,

Hej,

Nie zadziałało niestety, ani przez wyłączenie zasilania i właczenie spowrotem,a także przez reboot. z funkcją DMZ i bez tej funkcji. Nie wiem czy to ma znaczenie ale router TP-Link WDR3500. 

Pozdrawiam

Hej,

A na komputerze jakiego antywirusa i firewalla używasz?

Pozdrawiam,

Antywirus Avast. A co to jest firewall ? :) 

Pozdrawiam

Hej,

• Avast w jakiej wersji?
  • Próbowałeś sprawdzić czy połączenie z portem jest możliwe, gdy wszystkie osłony Avasta są wyłączone?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zapora_sieciowa

Pozdrawiam,

Avast podstawowy darmowy. Wersja 11.1.2245 Tak próbowałem przy wyłączonym avaście bez skutecznie. Nie wiem jakiego używam firewalla. Ale zaporę systemu windows też mam wyłączoną. Mam windowsa 10 

Pozdrawiam

Jaki dostawca internetu ? Te strony nie zawsze są miarodajne, który port chcesz odblokować ? Masz uruchomiony program który z niego korzysta ? 

dostawca internetu to Multimedia a modem to arris . Porty które muszę odblokować to 10011 TCP , 30033 TCP i 9987 UDP. Program który z tych portów korzysta to Teamspeak 3 server, jest wyłączony 

Hej,

Czy ten modem działa w trybie mostu? Wiesz jak to sprawdzić?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Nie wiem jak to sprawdzić :( 

Pozdrawiam

Podaj konkretny model urządzenia, zamiast testować jakimiś stronami spróbuj połączyć się z serwerem (musisz to zrobić z zewnątrz)

Model routera to TP-link wdr 3500 A model modemu to Arris TG862. To nie strona tylko program PFPort Forward Network Utilites. Jak połączyć się z serwerem zewnętrznie ? 

To jest router z wbudowanym modemem. Tam też musisz przekierować porty (w tym wypadku na twój drugi router).

A wytłumaczysz mi jak to zrobić ? Bardzo bym prosił 

Są dwie możliwości:

-dostawca blokuje dostęp do swojego urządzenia (musisz do niego zadzwonić w celu przekierowania portów)

TS3 nasłuchuje tylko na porcie 9987/udp. TS3 ma takie jazdy, że zbytnie grzebanie przy nim powoduje wyłączenie tego portu i serwer przestaje nasłuchiwać, pomimo też pozostałe porty nasłuchują. Tak więc przekieruj port 9987 i wtedy sprawdź, czy klient się podłącza.