Od kilkunastu dni mam spore problemy z napędem DVD, i nie za bardzo rozumiem z czego mogą wynikać.
Miałem zainstalowany soft Virtual CloneDrive do obsługi obrazów kopii gier, ale odinstalowałem to (myślałem że to jest przyczyną). Niestety, nie pomogło. Próbuję zainstalować z DVD oryginalne gry: ROME: TOTAL WAR, MEDIEVAL 2: TOTAL WAR, czy SILENT HUNTER 4. W każdym przypadku po jakimś czasie (w trakcie instalacji) wyskakuje komunikat o błędach CRC i instalacja zostaje przerwana.
Nad tymi grami spędziłem setki godzin (jakieś 2-3 lata temu), później przestawiłem się na STEAM -> przynajmniej nie ma problemów z odpaleniem płyty…
Co wg Was może być nie tak? Czy mogły zaszkodzić pozostałości po Virtual CloneDrive?
Wyczyściłem rejestry CCleanerem, nie pomogło. Chciałem zrobić test programem Nero Speed, ale wyskoczył (na samym początku) błąd 031100
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.