Problem z odpalaniem programow


(Cecie) #1

witam. problem wyglada nastepujaco. nie zawsze ale mniej wiecej 50/50 podczas odpalania programow (niezaleznie jakich i ilu na raz) pojawia sie taki oto komunikat (wolne tlumaczenie z niemieckiego - mam w takim jez. windowsa): w w/w program/plik nie mozna wejsc. prawdopodobnie nie masz wystarczajacych uprawnien aby wejsc w ten element. co to moze byc? jak to naprawic? cos uszkodzilo mi windowsa? i log. z gory dzieki za pomoc.

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 23:22:03, on 16.11.2007

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

Złączono Posta : 17.11.2007 (Sob) 14:08

??? Zadnych pomyslow? Bylbym wdzieczny. Dzieki.


(Gutek) #2

Daj log z ComboFix


(Cecie) #3

ComboFix sciagnalem ale nie chodzi u mnie. Przeczytalem w poradach ze mozna ewentualnie uzyc Decard System Scanner. Ten zadzialal. Oto wynik:


(Gutek) #4

przeskanuj plik na http://virusscan.jotti.org/


(Cecie) #5

Zrobione. Wszedzie: Found nothing. Czyli czysto?


(Gutek) #6

Czyszczenie rejestru:

RegCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177

możesz rejestr przelecieć albo

jv16 PowerTools - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509

Opis RegCleaner - http://www.agavk.p9.pl/strony/progra_regcleaner.php

Zobacz - Obsługa jv16 PowerTools


(Cecie) #7

Wybralem jv16 PowerTools. Ponoc lepszy. Poczyscilem rejestry, pliki, foldery... Troche tych niepotrzebnych-wedlug jego-bylo. Na razie jest ok. Wszystko odpala za pierwszym razem. Ale czy usunalem to co trzeba i tylko to co trzeba i co powodowalo te problemy? Pewnie tego sie nie dojdzie. Na razie jest ok. Gdyby sie cos znow dzialo (tfu!), odezwe sie. Na chwile obecna dzieki za pomoc.Heja!