Problem z odpaleniem komputera


(Taps8) #1

Witam

Zakupiłem ostatnio parę części by zmodernizować komputer stacjonarny (procek, płytę, pamięć, zasilacz)

Problem polega na tym, iż podczas włączenia komputera monitor się nie włącza ze stanu czuwania, kiedy go wyłączę i włączę ponownie na chwilkę wyświetla tylko komunikat NO SIGNAL). Pomyślałem, że to to może problem z kartą (choć działała na poprzednim sprzęcie) zmieniłem na inną i dzieję się to samo. Kupiłem nowy kabel do monitora, niestety to także nie pomogło. :frowning:

Prosiłbym o jakieś porady, co można jeszcze zrobi by sprawdzić co jest przyczyną braku obrazu.

Będę wdzięczny za każdą próbę pomocy


(adam749) #2

Napisz jaka to grafika i jaka płyta główna i wypisz te nowe części..


(Taps8) #3

Grafika GeForce 6800GS

Nowe części:

  • Płyta główna ASRock AM2NF3-VSTA

  • AMD Phenom Quad-Core 9950 BOX 125W- Black Edition

  • pamięc Patriot Extreme Performance 4GB DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400)

  • SWEEX ZASILACZ 650 Watt Gold


(Szop 17) #4

a podłaczyłeś dodatkowe zasilanie płyty glownej?? u ciebie znajduje sie nad wejściem procesora takie kostka 4 pin


(Taps8) #5

Jeżeli chodzi o zasilanie dodatkowe te do karty graficznej to tak. A pytanie z tą kostką to jeżeli chodzi o kostkę zasilania to jest także podłączona


(adam749) #6

Niewiem czy to o to chodzi ale proc jest na AM2+, a płyta ma AM2 i może dlatego nie hula.

Zasilacz nie zaciekawy i radziłbym go wymienić np: na OCZ SxS 600W.


(Taps8) #7

To raczej nie to ponieważ z opsiu wynika dokłądnie że obsługuje Phenom'a

Zresztą to typ gniazda więc procek by nieweszedł a w opisie jest napisane że AM2+ też wchodzi

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AM2NF3-VSTA.

Jakieś inne propozycje ??