Problem z odtwarzaczem DVD i pytanie dotyczące zasilacza

Moje pytanie polega na tym ze: Czy 300 watowy zasilacz jest dobry do mego komputera i jaki zasilacz najlepiej kupić??

Płyta główna AS Rock K8NF4G-SATA2

HDD SEAGATE BARRACUDA 80GB

CD/DVD Posiadam 2 napędy

Karta Graficzna GeForce 6600GT 256MB RAM

DDR Kingstone 512 400mhz

A mój problem to: Po włożeniu jakiejkolwiek płyty do napędu DVD wyłącz mi się komputer co może być powodem tego ??

theburlak proszę nazwać temat konkretnie.

No właśnie za słaby zasilacz. Kup jakiś z 400-450 watt.

350W Fortron Wystarczy ;]

THA-P/MDN®

http://www.allegro.pl/item140227717_zas … a_gw_.html

Tylko przy kolejnej modernizacji kompa dołoży dysk, ram lepsza grafę i może nie starczyć.

qrczak13 takimi kategoriami bedzie myślał to kupi zasilke 1kW. ;]

a jaki procek?

No tak jak koledzy mówią, lepiej zainwestować w mocny zasilacz ten fortron, co oni go tu polecają będzie dobry :stuck_out_tongue:

A system napęd wykrywa? Może zmień taśmy, zostaw jeden napęd podłączony sprawdź jak wtedy, podłącz pod inny kanał niż dysk, przestaw na master/slave. Kombinuj i dawaj znać :wink:

No co, jak kupować to już porządną elektrownie.

Procesor AMD Sempron 2800+ 1600MHZ Socket 754

DVD jest wykrywane przez kompa ale po włożeniu płyty nagle wyłącza mi Kompa Z przełaczaniem master/slave próbowałem i nic to nie daje taśme tez zmieniałem zostawiałem także tylko DVD podłączone i dalej problem występuje ale powtarzam Komputer mi się wyłącza dopiero po włożeniu płyty do DVD

Zasilacz 1kW wogle jest taki bo pierwszy raz słysze wiem ze 1kW to 1000W

Nawet wiecej niz 1000W

http://znak.pl/index.php?cid=894&scid=9 … +TG1100U95

Żeby temperature w budzie zwiększyć? :stuck_out_tongue:

Za pieniądze które wyda na te 100 czy 2000 dodatkowych W może kupić np. ram. ;]

Na innym koputerze napęd działa dobrze.

Jak nie to updat firmewara (często po tym zabiegu traci się gwarancje), lub serwis

Zaniosłem swój napęd do serwisu tam go sprawdzili i działał poprawnie co może być problemem dalej wołam o pomoc !!

Jak przeprowadzic takiego Firmware Update ??

theburlak jeśli działał poprawnie to raczej nie wina firmewara. Aczkowliek możesz wejśc na strone producenta napeu i odnaleźc nowy BIOS do urzadzenia. Taśma ATA sprawna? Podpięte sa pod nią inne urządzenia?

Taśmę sprawdzałem na dysku twardym wiedz musi działać a mam pod nią podpięty także drugi napęd tylko ze CD.

A jakiej firmy DVD i model?

theburlak zostaw podpięty tylko wadliwy napęd DVd i zoabcz czy działa.

DVD dalej powoduje wyłączanie się komputera i jest podłączone tylko DVD mój drugi napęd jest odłączony

Model DVD:

Samsung DVD-ROM Drive TS-H352A/BEBP

Kondensatory na płycie głównej sprawne?

skąd mam to wiedzieć mam się ich zapytać?? Bo nie mam pojęcia jak to sprawdzić.