Problem z odtwarzaniem filmów na onet pl. w operze


(Jacko33) #1

Podczas próby włączenia filmu na onet tv wyświetla się info

"Zawartość application/x-mplayer2 obsługiwana jest przez wtyczkę Windows Media Player."

Oczywiście ww wtyczkę posiadam, pod IE wszystko działa ok.Mam windows xp a w poradach znalazłem rozwiązanie tego problemu dla visty.


(Filip Turek) #2

jakie masz zainstalowane kodeki?

spróbuj zainstalować

:arrow: K-Lite Mega Codec Pack 3.40

mi pomogło.


(Jacko33) #3

Niesety, zainstalowałem i problem w dalszym ciągu jest jak był.


(Pinio150) #4

Co mają kodeki do jakis filmów na internecie? :? Do tego to chyba jakieś flashe wydaje mi sie :stuck_out_tongue_winking_eye: A zobacz czy ci tak sie dzieje na IE? Kodeki są do filmów na dysku jak rzaden z twoich programów nie odtwarza filmu to wtedy sie kodeki instaluje :oops:


(Jacko33) #5

Na IE wszystko działa tz filmy na onet pl.


(Filip Turek) #6

filmy na onecie sa wyswietlane przez windows media playera a nie przez flasha. Miałem kiedyś taki problem i to pomogło.


(Jacko33) #7

Super, Wy się spieracie a ja i tak problemu nie rozwiązałem.


(Irekxara) #8

rozumiem błąd ??

więc o co chodzi ??


(Jado2) #9

A jaki posiadasz WMP? Czy gdzieś jeszcze oprócz onetu wtyczka nie działa?


(Dobrol) #10

Może w tym problem http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=195202


(Jacko33) #11

Posiadam WMP11, wszędzie działa a jak próbuje oglądać wiadomości na onet.pl to klops, pobierz wtyczkę itp.Wizyta na forum opery niestety nie rozwiązała problemu.


(Jado2) #12

http://my.opera.com/polski/forums/findp ... id=2122604 :slight_smile:

Ten taki jeden gość był z tutejszego forum, i prawdopodobnie chodziło o onet, nie potrafię teraz znaleźć tego wątku. Zrób kopię starych wtyczek, nowych nie przerzucaj tylko skopiuj (źle się tam wyraziłem).

dodane: - Przy ustawieniu w Preferencjach dla witryny (lub globalnie) Przedstawiaj się jako Internet Explorer, wyskakuje monit o braku wtyczki na onet.tv . Sprawdź.


(Jacko33) #13

Próbowałem to zrobić ale natrafiłem na następujące problemy; plik npds.zip jest już w katalogu plugins opery jak i w katalogu WMP, a co do pozostałych dwóch plików tj. npdsplay.dll i npwmsdrm.dl to niestety nie ma ich w WMP.Może tu leży problem a może to, że moja wiedza na temat komputera jest bardzo, bardzo malutka i dopiero poznaje podstawowe tajniki działania kompa.Dzięki za zainteresowanie.


(Jado2) #14

Można się obyć bez tego npds.zip, osobiście wywalam go z \plugins po każdej aktualizacji. Jest przyczyną kreszowania się Javy właśnie na onecie, przy przechodzeniu Wstecz. Java pociąga za sobą "do grobu" Operę.

Masz npdsplay.dll w \plugins? (Narzędzia->Zaaw.->Wtyczki)

Sprawdziłeś Preferencje dla witryny jak masz ustawione ID? Prawym mychy na stronie (onet.tv)->Preferencje dla witryny->Sieć->Identyfikacja przeglądarki->Przedstawiaj się jako Opera->OK->restart.


(Jacko33) #15

-Brak a co do ID to jest opera ale próbowałem w różnych opcji z identyfikacją.


(Jado2) #16

A napisałeś wcześniej...

Tę wtyczkę otrzymuje się razem z Operą, więc dlaczego nie masz jej w \plugins? Jak jej tam nie ma to, nigdzie nie powinno działać, a Tobie nie działa tylko na onecie. Nic z tego nie rozumiem.

Podaj jakiś adres gdzie Ci działa.

Próbowałeś to zainstalować - http://www.microsoft.com/windows/window ... lugin.aspx ?

Jak nie idzie, zrób tak - http://my.opera.com/polski/forums/findp ... id=1907872


(Jacko33) #17

Kończymy :!: Udało się :!: A co do Twoich pyt.to posiadam WMP11 nie wiem czy o to chodził ale to mam, choć tego ( npdsplay.dll ) nie.Wcześniej działało wszędzie na tvn24 itp a na onet nie.Pobrałem to http://www.microsoft.com/windows/window ... n.aspx-nic nie dało,dopiero zastosowałem się do info z drugiego linku i ok.Nie wiem czy to ma znaczenie aletam jest opis do visty a ja mam xp, ale zrobiłem i działa. :!: Dzięki WIELKIE za pomoc i wytrwałość :onfire:


(Jado2) #18

Odtwarzanie na TVN, odbywa się za pomocą wtyczki Flash Player, tak samo jak np. na YouTube :slight_smile: .

Jak wszystko działa oki, to nie ma znaczenia. Ta wersja wtyczek pochodzi z WMP9.


(Jacko33) #19

No to teraz wszystko jasne, jeszcze raz dzięki.