Problem z odtwarzaniem filmów na Youtube


(Fabich14) #1

Witam. Prosił bym was o pomoc. Otóż mój problem polega na tym, że filmy na Youtube nie chcą się ładować. Właściwie to wygląda w ten sposób: Filmy ładują się tylko wtedy kiedy film nie jest spauzowany. Jeżeli film się odtwarza to jednocześnie się ładuje. Jeżeli jest spauzowany to nie chce się ładować. Mój internet jest bardzo słaby (100kb/s max) i na dodatek radiówka. Używam przeglądarki GoogleChrome, przedtem nie miałem z tym problemów jednak teraz się to pojawiło. Pobrałem przeglądarkę FireFox i problem ustąpił. Na FireFoxie filmy ładowały się normalnie aż do dzisiaj. Teraz też robi mi się tak na FireFoxie. Dodam też że dzisiaj aktualizowałem flasha w FireFoxie, i może to od tego. Nie iwem, prosił bym was o szybką pomoc :slight_smile:


(Kaka') #2

Fabich ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif


(ra-v) #3

To nie wystarczy na jakość 240p, musiał byś mieć 256kbps.


(Fabich14) #4

Jakoś do tej pory starczało, wszystko ładowało się na 360p...


(Kedaa) #5

Myk z nieładowaniem się filmów gdy damy pauzę jest zrobiony specjalnie przez Youtube(a dokładniej Google), żeby nie obciążać ich serwerów. Tak samo jak masz szybkie łącze to filmiki w 360p ładują się z maxem twojego łącza tylko przez chwilę, później leci 122 kb/s. Gdy damy 720p leci maxem łącza cały czas. Pozdrawiam.


(Fabich14) #6

Problem rozwiązany. W opcjach odtwarzania filmu (gdzie wybiera się jakość) ustawione było na "Automatycznie". To pewnie powodowało że ładowanie się zacinało. Od razu jak zmieniłem na 360p wszystko wróciło do normy. Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia =)


(Ijon Tichy) #7

Jest wtyczka do FF która ustawia globalną jakość dla filmów dla flash playera.

Nie pamiętam nazwy. Poszukaj.


(ra-v) #8

Film trwa 350 sekund, jakość 360p zajmuje około 25MB.

25 MB x 1024 bajty × 8 bitów ÷ 350 sekund =~ 512 kb/s

Więc przypuszczam że masz łącze ok 1 Mb/s, a szybkość pobierania ok 112 KB/s. Na czystych kablach powinno dać nawet radę 480p. Inaczej coś nie tak jest z jakością połączenia - to możesz wyjaśnić z usługodawcą.