Problem z odtwarzaniem radia i live tv.Przyczyna - kodeki?

mam taki problem. jakis miesiac temu wszystko dzialało mi poprawnie. mam na mysli radio internetowe i tv ( zagraniczne) od jakiegos czasu wystapil jakis błąd w Winampie a wkrotce jak sie potem okazalo nie dziala mi ani radio ani tv wydawalo mi sie (choc radio odtwarza Windows media player) ze moze byc to wina winampa, wiec sciagnelam nowego. właczylam go i pojawila sie ta sama sytuacja, ‘wystapil problem z aplikacja winamp i zostanie ona zamknieta’ a radio wciaz nie dziala. allplayer tez nie pomogl. a windows media player odtwasza wszystkie pliki mp3, ale radia niestety nie:| czasami w allplayerze pisze ze brak jakiegos kodeku i wtedy nie dziala video ale to juz inna sprawa…

na jakiejsc stronie natknelam sie na twierdzenie, ze moze to byc spowodowane brakiem kodekow. do mojego radia potrzebny jest OGG vorbis, ktorego sciagnelam. i nie wiem co z nim dalej robic bo jest to 5 ikonek ktorych nie da sie uruchomic. sa to nazwy; oggdec , oggenc, ogginfo, vcut, i vorbiscomment. mam je na pulpicie i nie wiem co z nimi dalej, bo mozna sie domyslic ze radio wciaz nie dziala. (nawet z zadnej innej strony)

prosze o pomoc, co mam zrobic z kodekami, a moze to nie chodzi w cale o kodeki???

Jak te kodeki się nazywały? Masz na komputerze zainstalowane jeszcze jakieś inne kodeki?

cytat;

‘’ do mojego radia potrzebny jest OGG vorbis, ktorego sciagnelam. i nie wiem co z nim dalej robic bo jest to 5 ikonek ktorych nie da sie uruchomic. sa to nazwy; oggdec , oggenc, ogginfo, vcut, i vorbiscomment. ‘’

Odinstaluj wszystkie kodeki, które masz zainstalowane.

Restart komputera.

Przeczyść komputer Ccleaner - opcja Cleaner i Rejestr.

Następnie zainstaluj K-Lie Mega Codec Pack i Quick Time Alternative.

Do odtwarzania radia są bardzo pomocne odtwarzacze radiowe:

Screamer Radio

Nexus Radio