Problem z odtwarzaniu muzyki w Winampie i dzwieków systemu


(Krzysztofnawrot) #1

Czesc. Mam problem z dzwiękiem i odtwarzaniem muzyki. Mam zainstalowane codecki K-Lite Codec Pack 2.8 Full, Real alternative 1,51, a do odtwarzania mam Windows Media Player 10 i Winamp 5.3. Filmy normalnie sie odtwarzają z obrazem i dzwiekiem. :? Mam karte muzyczną sound blaster audigy 2 SE 7.1 EAX3.0. Wczoraj z powodu wymiany procesora i płyty głównej przeinstalowywalem Windowsa i wszystkie sterowniki za równo do płyty głównej, grafiki jak i karty muzycznej zainstalowalem. Podczas próby otwierania muzyki na winampie pojawia sie taki komunikat: 4ic3rxt.jpg

Złączono Posta : 17.12.2006 (Nie) 14:02

nie odtwierają sie tez dzwieki systemowe (wyłaczanie, włączanie windowsa, dzwieki gg itp...)


(Joan Sunshine) #2

Nie masz najnowszych sterów do karty. Zainstaluj też nowy DirectX :slight_smile:


(Tytka1991) #3

asterowniki?? zainstaluj jeszcze raz sterowniki do dzwięku.. :slight_smile:


(Krzysztofnawrot) #4

mam zainstalowanego DirectX 9.0c z kwietnia 2006, a sterowniki do k. dzwiekowej mam te z plytki ktora dostalem razem z kartą. Muzyka w WMP10 chodzi mi normalnie.


(Joan Sunshine) #5

Sprawdź błędy w podglądzie zdarzeń:

Start => Panel Sterowania => Narzędzia Administracyjne => Podgląd zdarzeń

Jeśli będą jakieś na czerwono, to wklej szczegóły.

Ściągnij najnowsze stery ze strony producenta karty :slight_smile:


(squeet) #6

TyTa - proszę przestać OT-ować w działach technicznych.

To nie jest chateria. Post kosz.

authentic_man proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif