Problem z odtworzeniem filmu


(Anns1) #1

Witam,

Mam problem z odtworzeniem filmu. Best player sugeruje wgranie pakietu k-lite kodek pack, instaluje i dalej to samo. Pozostałe filmy działają bez problemu, tylko ten jest niemożliwy do obejrzenia...

Media Player Classic pokazuje komunikat:

Co może być powodem??


(Bogdan_G) #2

Playery i kodeki - potrafią się gryźć. Na mój sposób, gdy chciałem oglądać wszystko, trzeba się wszystkiego pozbyć z dysku, bo jak z kodekami namieszane, to trudno sobie poradzić. Do WMP trzeba zainstalować http://www.dobreprogramy.pl/FFDShow,Pro … 13336.html i pobrać lekki dla systemu UmPlayer, który ma już swoje kodeki, żeby oglądać avi, czy mp4 - nie gryzą się http://www.dobreprogramy.pl/UMPlayer,Pr … 23873.html


(Anns1) #3

Pobrałam ten programik. Otwiera ten film lecz tylko przez chwilę a potem się wszystko zatrzymuje. Wywaliłam kodeki k-lite, real, ffdshow i dalej nic :frowning: Nie wiem czy to jakiś dziwny sposób kodowania filmu, pokazuje mi że ma trwać tylko 22 minut co nie jest prawdą ;/


(Bogdan_G) #4

Coś z tym właśnie filmem może być nie tak. Albo źle pobrany, albo co innego. Nawet nie wiemy, jakie ma rozszerzenie.


(Anns1) #5

Windows twierdzi, że to avi


(Fafrocel) #6

Samo “avi” nic nam nie powie. Avi to tylko kontener czyli takie “pudełko” do którego wrzuca się ścieżkę audio i ścieżkę wideo. Ważne jest czym zakodowane są te ścieżki. Ten program powinien ci to powiedzieć:

http://www.dobreprogramy.pl/MediaInfo,P … 13099.html

Uważaj na niechciane dodatki przy instalacji.


(Anns1) #7

Pobrałam 2 raz i okazało się że sama wrzuta była uszkodzona, więc pobrałam z innego źródła i działa poprawnie.

Można zamknąć. Dzięki za pomoc.