Mianowicie mam pewien problem nie moge wyswietlic napisow na ekranie tv podczas gdy film jest wyswietlany na ekranie tv a w ekranie kompa jest wyswietlany takze obraz i 2x napisy …jak zrobic by sklonowac napisy na ekranie telewizora …dzieki
według mnie napisy jesli są widocznie na monitorze powinny byc widoczne również na ekranie Twojego telewizora!
Być może masz coś z rozdzielczością. Ja mam TV out i gdy oglądam coś na ekranie TV musze mieć rozdzielczośc 800x600 w przeciwnym razie cały obraz monitora nie mieści się w TV.
tak tez wlasnie mysle …mialem wczesniej inne sterowniki i wszystko bylo ok, teraz mam inny system i inne sterowniki, dekodery …gdzie wlasciwie moge znalezc taki program …i czy w ogole cos takiego istanieje ???
ale o jaki program Ci chodzi??? :o Do ogladania filmów? np BestPlayer
nie …chodzi mi dokladnie o jakies dekodery …czy tez jakies programy ktore zdolne sa do sklonowania napisow z ekranu kompa .na tv …
Kodeki nie sa Ci juz potrzebne bo je masz. W końcu widzisz film na monitorze. O ile mi wiadomo nie ma takich programów.
Moim zdaniem spróbuj coś z rozdzielczością.
ok… dzieki …Pozdrawiam
Nie ma sprawy!
jeszcze powalcze… i zobacze czy sie uda …heh
Niestety to nie ma nic wspólnego z rozdzielczością. Po prostu musisz ustawić TV jako ekran domyślny lub główny i napisy się pojawią. Napisz jaką masz kartę graficzną to dokładnie powiedzą Ci co masz zrobić.
Napisz jak masz połączonego PC-ta z TV jaka karta :?:
Sprawa polega na tym że napisy zawsze są wyświetlane na ekranie podstawowym. Jeśli chcesz oglądać i czytać napisy na TV to w karcie grafiki ustawiasz TV jako ekran podstawowy.Pozdrowienia.
Coś mi tu nie gra. Wystarczy ustawić klonowanie i video pełnoekranowe na Ekran Pomocniczy. A monitor to ekran podstawowy i napisy są tu i tu
Też tak mówiłem