Problem z ogladaniem filmów w trybie "pełny ekran"


(Krzepina) #1

Ello!

Mam problem gdyż nie wiem czemu podczas ogladania filmów bez względu na program (wmp11, subedit4066) przy podgądzie pełnoekranowym OBRAZ MIGA!!!oglądając film bez pełnego ekranu problem nie występuje Cała reszta ok. Czy to wina sterów do grafiki?? Czekam na odpowiedzi od znawców tematu POZDRAWIAM! !!


(XMan) #2

Uaktualnij biblioteki DirectX 9.0c :

viewtopic.php?f=7&t=213229

Sprawdż.

Nie będzie poprawy to napisz : system, płyta główna, karta graficzna i wersję sterownika, jakie masz zainstalowane kodeki.

Nie wiesz to zainstaluj EVEREST Home Edition :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ition+2.20


(Krzepina) #3

direct 9c nie pomógł :frowning: mój sprzęt to acer ASPIRE 7520 ZMIENIłEM VISTE NA XP GRAFIKA GEFORCE 7000m 384MB, nFORCE 610m, WERSJA STEROWNIKA 6.14.11.145. Gry chodzą bez problemu!

pozdro dla Xsa :slight_smile:


(XMan) #4

Jakie masz kodeki ?


(Krzepina) #5

Real Alternative,ffdshow_rev1946_20080421, Xvid-1.1.3-27042008.


(XMan) #6

No to może tu jest przyczyna problemu.

Odinstaluj wszystkie kodeki oprócz Real Alternative, przeczyść komputer CCleanerem / jeżeli nie wiesz jak to zapytaj /

i doinstaluj K-Lite Codec Pack Full.

Podobny temat :

viewtopic.php?t=230552


(Krzepina) #7

Wszystko według instrukcji lecz bez poprawy :frowning: CCclener fajny programik


(XMan) #8

Jeżeli gry chodzą bez problemu tzn. że z kartą i sterownikami do niej jest wszystko OK.

  1. W folderze DirectX znajdż ,,DXSETUP" kliknij dwa razy i zainstaluj.

/ zrestartuj komputer /.

  1. Sprawdż jeszcze na innych odtwarzaczach np. BESTplayer :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... layer+2.04

lub CinemaPlayer :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ayer+1.6.8

Edit : CCleaner

Najpierw u góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.


(Krzepina) #9

niestety nic nie pomaga :frowning: problem ten sam we wszystkich odtwarzaczach. Możliwe że w nieodpowiedniej kolejności zainstalowałem stery chipset CPU, bridge, nvidia :frowning: może cos się "pogryzło'


(XMan) #10

Sprawdż czy nie masz wykrzyknika w Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń ?

Jak jest to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszy / i Aktualizuj sterownik... lub w Właściwości -> Aktualizuj sterownik.

Jeżeli się nie zaktualizuje to włóż płytkę ze sterownikami i tak j/w.


(Krzepina) #11

jedyny ster jaki mi brakuje to modem device High Definition Audio Busale nieaktualizuje sie z cd, reszta oki


(XMan) #12

Jaką masz kartę dżwiękową i sterowniki ?


(Krzepina) #13

Karta dźwiękowa Realtek HD Audio output

stery->Audio_Relatek_vV5.10.0.5413_XP32_XP64

W dniu 04.05.2008 , o godzinie 21:03 został dopisany post przez s_h_l

zintegrowana z pł.główną


(XMan) #14

Pobierz i zainstaluj pierwszą od góry poprawkę wielkości 666.21 KB :

http://www.findfiles.com/list.php?db=Bo ... =KB888111+

Sprawdż i zajrzyj do Menedżera urządzeń czy nie ma wykrzyknika jak jest to Aktualizuj sterownik.

Nie podałeś dokładnie jaką posiadasz kartę dżwiękową / nr.nr. /...


(Krzepina) #15

instalka poprawki bez efektu. Niewiem jak sprawdzić numer karty - próbował everest ale lipa :frowning: to jest laptop acer ASPIRE 7520

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 19:48 został dopisany post przez s_h_l

JUZ PO BóLU! !!