Problem z Opera

Od kilku dni nie mogę odpalić Opery. Odinstalowałam, a teraz gdy chcę zainstalować ponownie, instalacja zatrzymuje się i się wyłącza. Macie cos takiego? Co z tym zrobić?!

Wyczyść rejestr Windows za pomocą CCleaner

Czy chodzi o „Dzienniki zdarzeń”?

Tak, to powinno pomóc

Niestety, nic się nie zmieniło.

poszukaj czy nie masz na dysku zapisanego swojego profilu tej przeglądarki. Powinien być:
C:\Users\ [Twoja nazwa \AppData\roaming\Opera Software\Opera Stable \profile
(mogą to być pliki ukryte)
Usuń profil potem instaluj od nowa Operę.

Jaka to wersja systemu?

Sprawdzić możesz portable:

Suwak CCleaner sugeruje 11, nawet jakby to była 7 to strona Opery powinna wciskać instalator wydania 95 zamiast 114 (jak zepsuli instalator online, to powinni podmienić link na wersję z trybem instalacji bez internetu (większy plik exe niż „1 MiB” asystenta pobierania Opery)).

11 ma błąd, który w niektórych konfiguracjach ustawia brak prawa dostępu do temp.

Warto sprawdzić, czy da się wejść do Windows temp ręcznie. Jeśli zapyta, to zezwolić na dostęp. Jeśli coś będzie, to ręcznie wywalić. Wszystkiego zwykle się nie daje wiadomo, pominąć i można ponownie sprawdzić czy tym razem instalator ruszy.

I nie, CC tego nie załatwia.

Windows10

nie ma czegoś takiego. Nie umiem włączyć plików ukrytych. Nie jestem dobra w takich bardziej zaawansowanych działaniach.

Wyświetlanie ukrytych plików i folderów w systemie Windows 10 - Pomoc techniczna firmy Microsoft

1 polubienie

W polskiej wersji Windows 10 C:\Users to katalog Użytkownicy

1 polubienie

Nie ma takiego pliku. Trudno. Sama tego nie znajdę!
Dzięki!

Nie wiem jak to się stało, ale udało się wywalić stara Operę i zainstalować nową. Póki co, działa i ma wszystkie Ulubione, co było najważniejsze! Dzięki wszystkim!

no i git

(zaznacz „rozwiązane”)