Witam. Mam pewien problem. Od kilku dni na czacie na facebook’u przy jednej osobie, która jest na 100% online i ma włączony czat pokazuje mi " 1 min". Za kazdym razem jak odświeżę tak jest. Tak jakby coś przyblokowało i nie mogło przeskoczyć na zieloną kropeczkę. Wiadomości dochodzą w obie strony, jest tylko problem z tą kropeczką. Dodam, że gdy wejdę na messengera w telefonie i włączę okno rozmowy pisze " Aktywny teraz" i po chwili znowu przeskakuje na " 1 min". Na laptopie caly czas po kazdym odswiezeniu jest " 1 min". Aktywności tej osoby widzę normalnie, czyli polubienia itd itd. Wie ktoś o co chodzi? Na 100% ta osoba ma włączony czat i jest online, bo wymienialiśmy pare zdań, przy czym był caly czas telefon i " 1 min" a brak zielonej kropki.
Wyczyść pamięć cache przeglądarki oraz coockis
Juz zostalo to zrobione, ale problem ten sam. Nie wiem czy to przez te ostatnie zmiany na fb, czy to samo przejdzie ;/ nie wiem co się stalo, bo tak nagle przestało pokazywać kropkę.
To osoba nie siedzi czasem cały czas na telefonie? Ma ustawiony status dostępny czy np. nieobecny lub niewidoczny?
Tzn siedzi na telefonie wtedy kiedy siedzi, ale ostatnia rozmowa była przeprowadzona gdy ta osoba była na lapku. Na pewno ma ustawiony widoczny. Gdyby miał wyłączony czy nieobecny to po każdym odświeżeniu nie zmieniałoby od nowa na " 1min" a liczyło po prostu tak jakby ta osoba była wylogowana z fb…
Może korzysta z FB na laptopie i telefonie. Jeśli to nie przeszkadza w czatowaniu, to w czym tak naprawdę widzisz problem? Bo rozumiem, gdyby nie można było przesyłać wiadomości, to jest to już problem.
Korzysta z laptopa i telefonu, ale nie jednocześnie że tak powiem. Po prostu jest to uciążliwe, bo za każdym razem musze odświeżać stronę, by sprawdzić czy ta osoba jest, bo jeśli nie odświeżę, to koło ikonki telefonu zacznie normalnie odliczać, tak jakby ta osoba była wylogowana + do tego czasem całkiem znika z czatu, bo czat traktuje tą osobę jakby była nieaktywna i spycha ją na dół, pod osoby które są aktywne.
Może daj ją do “bliskich znajomych” czy jak to się tam to nazywa, jest też szansa że nie macie tej samej wersji serwisu (to trochę trwa). Albo cię blokuje bo cię nie lubi, wtedy nikt nie pomoże, heh.
Mam ją w bliskich znajomych. Na pewno nie blokuje bo wtedy nie można byłoby z nia rozmawiac ani nei byłaby widoczna na liście mojego czatu. To wygląda tak jakby coś się przyblokowało i nie mogło przeskoczyć na ta kropkę. Muszę się dopytac czy ta osoba widzi mnie że jestem online, czy pokazuje jej że jestem offline, ale taka możliwość to dopiero pod koniec tygodnia… ;/
Sprawa trochę dziwna. Próbowałeś zgłosić problem do działu technicznego/działu pomocy FB? Tam masz też formularz, w którym możesz zgłosić błąd - Zgłoś coś > Zgłoś błąd.
No jeszcze nie. Muszę poczekać do końca tygodnia, bo chce wiedzieć czy tamta osoba widzi mnie offline czy online, bo nie wpadło mi wcześniej do głowy by zapytać. Mam nadzieję, że to przez te zmiany na fb i wszystko wróci do normy bo to serio jest denerwujące i uciążliwe.