prawie 2 tygodnie temu kupiłem przedmiot na allegro i przelałem pieniadze na konto sprzedawcy. w tym problem ze do dzis nie otrzymałem przesyłki, kontakt ze sprzedawca jest równy zero pieniadze które przelałem to 30 zł. i teraz moje pytanie- czy jest jakas możliwośc odzyskania tych pieniedzy ??
poczekaj jeszcze , poczta jest zawalona w okresie świąt …
Chyba nie, musiał byś sie skontaktować ze sprzedawca a jak nie to jedynie negatyw ALBO WŁAŚNIE POCZTA ZAWALONA
Jak wyżej…
A w razie problemów pisz najpierw do sprzedawcy, może nie odpowiada bo wyjechał gdzieś na święta, ludzie też chcą mieć wolne te parę dni na święta, pomyślałeś o tym ?
A jak nie będzie nadal odpowiadał to pisz do allegro, tutaj nic nie załatwisz…
przyjmuje taka opcje ze swietaa i pozta moze miec problemy ale pytam tak ogólnie czy jest duzo zachodu z odzyskaniem tych pieniedzy z allegro bo to wkoncu nie jakas gigantyczna kwota tylko 3 zł
w koncu 3 czy 30 ?
sorki 30:) 3 to nie bo przesyłka wiecej kosztuje
długi weekend trwa do 2 stycznia więc do tego terminu możesz sie wstrzymać i zacząć działać później
swoja droga kupowałem coś na allegro w czwartek i w wigilie już doszło wiec poczta też jakoś się wyrabia przynajmniej w mniejszych miastach
pozdrawiam
Niemartw sie ja też czekam na przesyłke już bardzo długo i jak sie dowiedziałem jest to wina poczty
skontaktuj sie ze sprzedawcą po świętach, może mają wolne
Idz na policję i przedstaw sytuację. 30 żł to też pieniądze.
Jeszcze za wcześnie na takie kroki. Nie ma kto robić za listonosza w naszym kraju , więc szczególnie w okresie świątecznym trzeba liczyć się z dłuższym oczekiwaniem