Problem z otwieraniem filmów po zainstalowniu TuneUPUtilitie


(system) #1

Mam następujący problem.

Bawiłem sie programem TuneUp Utilities 2006 pl.Pozmieniałem trochę wygląd Xp-ka ikonek, ekranów startowych, logowania itp.Wszystko było ok dopóki nie próbowałem włączyć filmu (rmvb). All player 2.2.8 jak najbardziej otworzył film ale moim uszom ukazał się dźwięk zaś oczom zamiast obrazu kolorowe paski!Zmieniłem wygląd win xp na stanadrody, odinstalowałem tuneup, wyczyściłem rejestr, odinstalowałem codeki (ACE Mega codeks pack), All playera i zainstalowałem wszystko od nowa.NIc to nie pomogło. Jeszcze jedno, filmy z rozszerzeniem avi, mpeg, mpg chodzą bez problemów a jak w trakcie ich odtwarzania załaduję jakiś rmvb to też działa.

Mam więc pytanie: co się porobiło i czy da sie to jakoś odkręcić??


(Yacek1964) #2

Moim zdaniem to raczej nie jest wina tego programu.Spróbuj zainstalować subedit playera.To jest najbardziej odpowiedni program do RMVb


(system) #3

Próbpwałem także i subeditem i nadal nic, tzn filmy się ładują ale nie bezpośrednio, tylko kiedy je włączę podczas kiedy działa inny film .avi, .mpeg, .mpg


(Tokar141) #4

Mam też tuneup wszystko pozmieniałem tak jak ty i niemam takiego problemu. Raczej to niewina tuneup


(system) #5

No raczej wina tego programiku, bo zanim zacząłęm się tym bawic to wszystko goliło jak należy. Zainstaluje raz jescze Tune up i zobaczymy, może się coś zmieni. Niby da się oglądać wszyskie filmy ale upierdliwe jest to że muszę poprzedzać rmvb jakimś innym filmem avi lub mpeg.


(w32.sasser) #6

Jeśli już “najbardziej odpowiedni program do RMVB” to RealPlayer a nie SubEdit :mrgreen:

Na ten temat było już bardzo dużo. Jeśli masz zainstalowany Real Alternative , to powinny filmy otwierać się praktycznie w każdym odtwarzaczu.

Wypróbuj Media Player Classic.

http://amnezja.org/modules.php?name=New … e&sid=8090


(system) #7

Dziekuję za dobre porady, jestem wdzięczny, ale powtarzam, że zanim nie zainstalowałem tuneup utilitis to wszystko śmigało i na All playerze i na Subedicie i na każdym innym. Teraz otwarcie rmvb lub jakiegoś w divix-ie muszę poprzedzać otwarciem filmu na avi lub mpeg.

Walczę z tym już trochę i nie mam pojęcia o co chodzi, zastosuję wasze rady może coś się zmieni.