Problem z Outlook Express - wiadomości nie da się wysłać

Mam problem - wiadomości przychodzą, w tym miejscu dobrze, ale nie da się wiadomości wysłać. Za każdym razem wyskakuje błąd:

Wystąpił nieznany błąd. Konto: ‘pop3.wp.pl’, Serwer: ‘smtp.wp.pl’, Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: ‘421 Cannot connect to SMTP server 212.77.101.1 (212.77.101.1:25), connect error 10060’, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67

Co robić, żeby dobrze działał?

tetroda , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Wygląda na trojana. Najpierw przeskanuj system jakimś innym antywirem niż ten co masz (np. jakimś online, ArcaMicroScan itp). Potem sprawdź konfigurację serwerów wchodzących i wychodzących, czy masz prawidłowo wpisane nazwy i opcje autoryzacji. Zrób porządek w folderach pocztowych, powywalaj z oe usunięte, zarchiwizowane albo zbędne wiadomości.

Daj znać czy coś się zmieniło. Powodzenia!

TUTAJ masz ustawienia konta WP na przykładzie klienta Outlook Express. Po zastosowaniu się do tych wskazówek, wszystko powinno działać prawidłowo.

To nie trojan, tylko prawdopodobnie port poczty wychodzącej, standardowo jest 25, dla poczty wp 587, lub brak zaznaczenia opcji “serwer wymaga uwierzytelnienia”

Zmień port 25 na 587

Zaznacz opcję : serwer wymaga uwierzytelnienia

ja dodam, że jest to bodaj problem który zafundowała TPSA blokując port 25:-)

W zasadzie to dziwne bo ja mam ustawione w Outlook Express na 25 i nie mam problemu z wysłaniem wiadomości. Wysyłam na inne moje konto i jestem pewien, że u mnie wychodzi spod portu 25 na WP. No ale fakt jest taki, że większość osób, z którymi rozmawiałem musiała zmienić na 587.

Chyba że problem dotyczy tylko użytkowników internetu dostarczanego przez TP SA.

Zasadniczo tak, chyba, że inni dostawcy też to zrobili.

Tu są szczegóły http://www.tp.pl/prt/pl/tpcert/aktualno … ?_a=685898

Dziękuję wszystkim bardzo, zmiana portu na 587 i zaznaczenie serwer wymaga uwierzytelnienia pomogło :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Pozdrawiam Świątecznie!