Problem z oznaczaniem osób na stronie FB

Witam. Mam bardzo dziwny problem jeśli chodzi o oznaczanie osób na FB.

Gdy probuję oznaczyć swój profil na profilu kolegi np. W poście… to wszystko jest ok, podswietla na niebiesko mojr imię i nazwisko i jest hiperłącze. Natomiast problem zaczyna się gdy próbuję zrobić to samo ale na stronie na fb na ktorej jestem administratorem i mam wszystkie uprawnienia. Chodzi o to że jak będąc zalogowany na własną stronę na fb „funpage” utworzę post i oznaczę w nim swoje imię i nazwisko to post wstawi się ale NIESTETY BEZ PODŚWIETLENIA I BEZ HIPERŁĄCZA mojego imienia i nazwiska. Dlaczego tak się dzieje? W czym jest problem i co zrobić żeby po oznaczeniu było hiperłącze? Meczę się z tym już dosyć długi czas. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ps dodam że gdy chcę oznaczyć inną osobę to nie ma tego problemu i wszystko jest tak jak być powinno.

Edit: na szybko założyłem inną firmową stronę, ponownie probowałem siebie oznaczyć w poście i dalej to samo…o co kaman? Dlaczego na innym profilu prywatnym da się oznaczyć a na stronie NIE? Nie mam już pomysłów.

Problem rozwiązany:

Aby móc być oznaczonym, osoba oznaczana MUSI OBSERWOWAĆ stronę oraz mieć zaznaczoną opcję:
„Kto może zobaczyć osoby, strony, listy, które obserwujesz” → PUBLICZNE!!!. Ustawienie to znajduje się w sekcji
„Narzędzia i zasoby”:–> „ustawienia domyślnej grupy odbiorców”–>niestandardowa

Mam nadzieję, że innym się przyda. Temat do zamknięcia.