Witam przychodzę do was z problemem dość uciążliwym… mianowicie chodzi o moje dyski i prace na komputerze …
A więc zaczęło się tak. Postanowiłem kupić dysk ssd do mojego komputera bo hdd jak na te czas to za wolny dysk, więc przeniosłem sobie najważniejsze dane sformatowałem dysk hdd zakupiłem ssd przy okazji znalazłem stary dysk hdd ze starego komputera kopiłem do niego kable itd wyczyściłem komputer zainstalowaniem dyski…i zacząłem instalować Windowsa na ssd po drobnym problemie zainstalowałem i odrazu zabrałem się do aktualizacji windowsa do najnowszej wersji po wszystkim zacząłem instalować programy które na co dzień użytkowałem i tu pojawił się pierwszy błąd przy próbie instalacji FACEIT anty cheats … pokazało mi się okienko nie można odnaleźć lokalizacji pliku… rozwiązaniem problemu było pobranie na inna partycje i z niej instalacja oczywiście nie zapominałem o tym błędzie i próbowałem szukać rozwiązania próbowałem takich komend jak sfc /scannow ale wszystko było w porządku według tego scanu oraz według innego poradnika próbowałem usunąć jednego pliku w rejestrze który ponoć miał powodować problem ale jego nie było wiec kolejna próba naprawienia błędu niepowodzona i teraz gdy mam robić bazę danych w libre office do szkoły również jest problem … pierw chciałem zainstalować openoffice base i instalator się włączał z pozwoleniem administratora i po sekundzie nie udało się odnaleźć lokalizacji pliku próbowałem z innej partycji i to samo wiec zainstalowałem libre office gdzie tam jest opcja tworzenia bazy danych ale gdy zapisuje bazę na jakimkolwiek dysku to występuje błąd
“Nie udało się nawiązać połączenia z zewnętrznym źródłem danych. Nie znaleziono sterownika SDCB dla adresu URL ‘sdbc:embedded:hsqldb’.”
Jeśli nikt nie zdoła mi pomóc będę musiał zrobić format jeszcze raz… bo już nie mam pomysłów jak rozwiązać ten problem