Dzień dobry !
Problem wygląda tak, niedawno zakupiłem dysk SSD i chciałem przenieść na niego system ale gdy zainstalowałem program do klonowania dysku okazało się, że wszystkie (4) partycje okazały się systemowe. Dysk SSD który kupiłem ma 512gb a wszystkie partycje starego dysku mają łącznie około 625 gb - znajdują sie tu inne pliki. Moje pytanie brzmi tak, czy mógłbym jakoś przenieść tylko system ? Załączam zdjęcie z Macrium Reflect i z Zarządzania dyskiem.
Postaraj się pousuwać wszelkie niepotrzebne pliki i programy z dysku źródłowego lub je przekopiować na nośniki zewnętrzne tak, aby zajętość dysku źródłowego była jak najmniejsza. Następnie pobierz i zainstaluj program Lazesoft Recovery Suite:
Po uruchomieniu wybierz kratkę Obraz dysku i klonowanie > Klonowanie dysku > wybierz dysk źródłowy > Dalej > wybierz dysk docelowy SSD > Dalej > zaznacz “Zmniejsz rozmiar partycji na dysku docelowym” > odznacz kratkę Utwórz sygnaturę… > Dalej > Rozpocznij i tam zaznacz wyłączenie komputera po wykonanym klonowaniu.
Po wyłączeniu się komputera wymontuj (koniecznie!) dysk dotychczasowy (źródłowy) i uruchom komputer na dysku SSD.