Zgodnie z poradami zamieszczonymi na stronie http://skoruppa.jogger.pl/2008/05/18/pu … te-config/ skonfigurowałem PulseAudio. No i wszystko działa, wszystko z wyjątkiem aplikacji pavucontrol znanej także jako Kontrola Głośności Pulseaudio. Przy normalnym uruchamianiu program wywala błąd
A to jest cała zawrtość tego pliku /etc/pulse/daemon.conf:20?? Pokaż jeszcze zawartość conf-parser.c być może błąd w źródłach ale niestety programistą się nie jestem EDIT: Tak spojrzałem pod link, który podałeś i jest tam napisane:
Czyli gdzieś musi Ci jednak brakować ‘=’, i pewnie :20 oznacza, że w 20 lini brakuje znaku przypisania.
Miało miejsce pewne zdarzenie związane z katalogiem /etc i /home (roobal wie jakie) i sytuacja jest teraz nieco trudniejsza. Pavucontro dalej nie działa, ale teraz nie wywala już niczego w terminalu, a przy teście dźwięku (gnome-sound-properties) kiedy klikam “testuj” przy ustawionym serwerze Pulseaudio to wyświetla :
audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Failed to connect: Odrzucono połączenie
A teraz jeszcze może podam zawartość wszystkich plików konfiguracyjnych związanych z PA.