Problem z Pc

Spec komputera
Plyta:Asus P8 H61-M
Procesor: i3-3240 3.4GHz
Ram:DDR3 Patriot 1600MHz
Zasilacz:Corsair VS 650 80+ bronzer
Dysk:seagate barracuda 1tb
Grafika:R9 270x 2gb

Komputer włącza się tylko do momentu ładowania windowsa później zacina się i wyłącza nie można wejść w tryb awaryjny ponieważ dzieje się to samo(na innych systemach win dzieje się to samo)
Nie jest to wina dysku :expressionless:.Nigdy się tak nie działo po zmianie systemu na win 7 włączył się na 30 min i później to samo teraz nawet nie da rady wgrać nowego systemu bo zacina się przy ładowaniu.

Próba odpalania po wyjęciu karty graficznej z kompa i podpięcie monitora w płytę główną.
Jak nie pomoze to: Reset BIOS do fabryki, reset wyjęciem baterii bios lub zworką.

I to było pierwsze i ostatnie włączenie się systemu?

Tak w pogralem 30 min i już od tego momentu jak się wyłączył już nie wejdę do pulpitu bo się zacina przy ładowaniu windowsa zrobiłem tak jak kazał kolega wyżej ale nie pomogło

Dodam jeszcze że w samym biosie jednak też się potrafi zaciac i wyłączyć

Ze tak zapytam z ciekawości, z jakiego systemu zmieniłeś na win7?

Z 10 bo z 10 działo się to samo z 7 przez pierwszą godzinę było git a teraz to samo co z 10 nawet jak włączam pc to wyświetla się opcja naprawy systemu ale nawet po wejściu w to komputer zacina się i wyłącza

Na jakiej podstawie to twierdzisz? Robiłeś HDtune, jaka prędkość na wykresie, jakie zdrowie? “Zacinanie przy łądowaniu” to klasyczny objaw uwalonego HDD.

Szczerze poprostu myslale że to nie dysk skoro próbowałem na nowym dysku tylko że z win10 i też pc przy ładowaniu systemu zacinał się i wyłączał :grin:

Poważnie myślałeś że zmiana systemu na martwy naprawi ci hardware?
Spróbuj z wimdowsem 95, może on naprawi.

Zaraz, zaraz. Próbowałes na jednym, czy kilku dyskach? A próbowałeś przekładanki kabelków i gniazd sata na płycie?

Próbowałem na kilku dyskach i przekładałem do innych wejść sata ale dalej to samo😁