Witam i proszę o pomoc…
Od wielu lat pracuję w corelu, ale ostatnio zafundował mi coś, po czym opadły mi ręce i wszystko inne.
Ni stąd ni zowąd przestał mi działać pędzel do malowania (we wszystkich wersjach, czyli pędzel, pióro, rozpylacz itd.) oraz narzędzie do klonowania. Jeszcze niedawno, dosłownie z miesiąc temu nie było najmniejszych problemów, a pewnego dnia po prostu efekty działania tych narzędzi zrobiły się niewidzialne… Myślałam, że może coś niechcący przestawiłam, czy to w obrazku, czy w narzędziach, ale nie, wszystko jest tak jak powinno, a pędzla i klonowania nie ma. Żeby było śmieszniej wszystko inne działa - i przezroczystości, i wypełnienia, i rysowanie obiektów czy linii, no dosłownie wszystko. Sprawdzałam wszystkie ustawienia, nawet zrobiłam reinstalację programu (najpierw naprawę z płyty, a potem już usunięcie, łącznie z czyszczeniem rejestrów i ponowna instalacja) - ale nic to nie dało.
Mam Corela 12, Windows XP i 5-letni komputer.
Czy ktoś może kiedyś się z czymś takim spotkał? Albo ktoś wie czym to może być spowodowane? I przede wszystkim jak to naprawić??? Błagam o pomoc jakąś dobrą duszę!
Pozdrawiam
Anka