Witam dziś podłączam do kompa pendrajwa ten który jest w tytule wymieniony i mogę powiedzieć ze pen drajw ani nie reaguje jak i komputer nie reaguje sprawdziłem go na dwóch innych komputerach i było tak samo co mogę zrobić z pen drajwem kiedy stracił gwarancje ?
wyrzucić
nie ma szans zeby go naprawic recznie ;/?
A niby jak chciałbyś choćby stwierdzić usterkę? Skoro na różnych kompach pendrive nie zapala się, ani komputer nie widzi podłączonego sprzętu to pozostaje Ci przerobić go na breloczek do kluczy
Swoją drogą Sandiski to dobre pamięci i pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem.
a jak powiem ze odczepiłem obudowę jakoś się udało i teraz starciłem all dane z pen drajwa bo prosi o formata mogę go jakoś uratować żeby mi zwrócił tamte dane ?
Tzn. że ściemniasz albo sam nie wiesz co robisz Jaka jest ostateczna wersja wydarzeń?
nic nie ściemniam odpaliłem pen drajwa nie działał napisałem na forum o tym próbowałem coś pokombinować wyjąłem go z obudowy wyjąłem i teraz jest taka zielona plyka z chipami w moim wejściu od usb i lekko po rożnych kombinacjach wyczyściłem np. wejście od usb podłączyłem i w windowsie mi pisze czy sformatować te urządzenie i teraz już nie wiem co robić a pragnę odzyskać dane z tego pendrajwa ponieważ były bardzo ale to bardzo ważne ;/
zobacz na vortalu są programy do odzysku danych. może coś odzyskasz.
a mam go sformatować czy nie ???;/ ??
Aha…
Czyli wychodzi na to, że brud/kurz zrobił zwarcie i po oczyszczeniu działa tyle, że chce być sformatowany, tak?
Wtedy to już na pewno niczego nie odzyskasz.
tak
ale tymi żadnymi programami nic nie odzyskam bo ja już nie wiem co mam robić stres zżera człowieka -,-"
Smialo formatuj bo i tak inaczej go nie odpalisz ale tylko raz i najlepiej szybkim (lekkim) formatem tylko nic pozniej na nim nie zapisuj a co do danych odzyskasz je jakims programem do odzyskiwania danych np.RecoverMyFiles ale nie jestm pewnien czy USB ten program obsluguje bo np.SD tak…