Problem z pendrive SanDisk 32 GB pomocy?

Witam. Posiadam pendrive marki SanDisk 32Gb i od wczoraj mam z nim pewien problem. Wszystko działało do wczoraj prawidłowo aż tu nagle po podpięciu go do laptopa i chęci usunięcia czegokolwiek z niego wyskakuje błąd iż jest on zabezpieczony przed zapisem. Próbowałem go sformatować i wyskakuje błąd :confused: próbowałem również formatować poprzez wiersz polecenia oraz różne programy lecz to samo, wyskakują różne błędy (zależnie od programu). Dodam jeszcze, że z początku normalnie wyskakiwał w moim komputerze a teraz nawet mój komputer go nie wykrywa a jedynie w panelu sterowani go widać. Jest dla niegos jakiś ratunek czy do kosza wywalić chińszczyznę ?

Spróbuj tym, a jak nie to spod Linuksa na pewno się da :wink:

Trzeba było po zakupie sformatować. Ja tak zrobiłem. Teraz nie da się, prawdopodobnie dlatego, że w nim masz dwie partycje, na jednej Twój soft, a na drugiej soft producenta. Musiałbyś gpartedem usunąć obie partycje, utworzyć z całości jedną i sformatować na ntfs. Nie wiem, czy easeus partition master, albo inny program do partycjonowania to ruszy. Ale próbuj.

Było próbowane i nic nie pomogło :confused: pod koniec formatowania wywala błąd

No to wygląda raczej na uszkodzony kontroler pamięci :frowning:
Jak możesz, to reklamuj.

już za późno na reklamację bo paragon wywaliłem :confused: pendrive za 30zł wiec po co trzymać paragon

Żeby reklamować dla zasady! Niestety takich cwaniaków z podróbkami na allegro jest cała masa. Lepiej pendrive brać w sprawdzonych sklepach.

Napisz do kolesia, opisz sytuację i zapytaj jak wygląda procedura reklamacyjna. Jest duża szansa, że zwróci kasę bez potrzeby odsyłania sprzętu, bo koszt dostawy przerasta cenę towaru :wink:

Poza tym, po co ci paragon, skoro dowodem zakupu jest historia allegro :wink:

Spróbuj tym programem, ściśle według podanych wskazówek…nie sugeruj się tytułem tej publikacji, z autopsji pomogło w tożsamej sytuacji z Kingston 32GB

Został już użyty :wink: dochodzi do końca i wywala błąd 7117

To nie chodzi o to że z allegro bo kupiłem go w sklepie RTV tylko nie sądziłem że będę musiał trzymać paragon za coś warte 30zł i po prostu go wywaliłem więc co mogę zrobić …

Tego się nie spodziewałem :wink:

Jakoś rok temu został zakupiony w sklepie za około 30zł. Nie sądziłem, że takie coś się może z nim stać więc paragon wywaliłem jak zazwyczaj przy takich drobnych zakupach a teraz zaczęło się psuć.

Płatność była gotówką, czy kartą…jeżeli gotówką to pendrive kosz

W przypadku płatności kartą, przedłożyć do wglądu w sklepie potwierdzenie takowej transakcji, stanowiący dowód zakupu, stosowny “paragon” zostanie odnaleziony w systemie sprzedażowym, co za tym idzie dalej uprawnienia gwarancyjne potoczą się normalnym torem…

Co Ty pewno że gotówką. Gdybym wiedział że to taki syf i zacznie się tak psuć to nawet bym nie kupował. Myślałem, że jakimś programem da siego sformatować czy coś w tym stylu ale marne szanse bo teraz nawet go już mój komputer nie wykrywa tylko przez panel starowania go widać lub jakimś programem (nie każdym) :confused: Pieprzony chiński syf

To było na tyle, szkoda dalej klawiatury obijać

gdybym Ci ja to wcześniej wiedział :stuck_out_tongue: może znajdzie sie jakiś spec znajdzie i coś ogarnie na ten problem

Ogarnij sam, kierując się tymi wskazówkami
https://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/10425-naprawa-pendrive-dysk-jest-zabezpieczony-przed-zapisem.html