Witam. Posiadam pendrive marki SanDisk 32Gb i od wczoraj mam z nim pewien problem. Wszystko działało do wczoraj prawidłowo aż tu nagle po podpięciu go do laptopa i chęci usunięcia czegokolwiek z niego wyskakuje błąd iż jest on zabezpieczony przed zapisem. Próbowałem go sformatować i wyskakuje błąd próbowałem również formatować poprzez wiersz polecenia oraz różne programy lecz to samo, wyskakują różne błędy (zależnie od programu). Dodam jeszcze, że z początku normalnie wyskakiwał w moim komputerze a teraz nawet mój komputer go nie wykrywa a jedynie w panelu sterowani go widać. Jest dla niegos jakiś ratunek czy do kosza wywalić chińszczyznę ?
Spróbuj tym, a jak nie to spod Linuksa na pewno się da
Trzeba było po zakupie sformatować. Ja tak zrobiłem. Teraz nie da się, prawdopodobnie dlatego, że w nim masz dwie partycje, na jednej Twój soft, a na drugiej soft producenta. Musiałbyś gpartedem usunąć obie partycje, utworzyć z całości jedną i sformatować na ntfs. Nie wiem, czy easeus partition master, albo inny program do partycjonowania to ruszy. Ale próbuj.
Było próbowane i nic nie pomogło pod koniec formatowania wywala błąd
No to wygląda raczej na uszkodzony kontroler pamięci
Jak możesz, to reklamuj.
już za późno na reklamację bo paragon wywaliłem pendrive za 30zł wiec po co trzymać paragon
Żeby reklamować dla zasady! Niestety takich cwaniaków z podróbkami na allegro jest cała masa. Lepiej pendrive brać w sprawdzonych sklepach.
Napisz do kolesia, opisz sytuację i zapytaj jak wygląda procedura reklamacyjna. Jest duża szansa, że zwróci kasę bez potrzeby odsyłania sprzętu, bo koszt dostawy przerasta cenę towaru
Poza tym, po co ci paragon, skoro dowodem zakupu jest historia allegro
Spróbuj tym programem, ściśle według podanych wskazówek…nie sugeruj się tytułem tej publikacji, z autopsji pomogło w tożsamej sytuacji z Kingston 32GB
Został już użyty dochodzi do końca i wywala błąd 7117
To nie chodzi o to że z allegro bo kupiłem go w sklepie RTV tylko nie sądziłem że będę musiał trzymać paragon za coś warte 30zł i po prostu go wywaliłem więc co mogę zrobić …
Tego się nie spodziewałem
Jakoś rok temu został zakupiony w sklepie za około 30zł. Nie sądziłem, że takie coś się może z nim stać więc paragon wywaliłem jak zazwyczaj przy takich drobnych zakupach a teraz zaczęło się psuć.
Płatność była gotówką, czy kartą…jeżeli gotówką to pendrive kosz
W przypadku płatności kartą, przedłożyć do wglądu w sklepie potwierdzenie takowej transakcji, stanowiący dowód zakupu, stosowny “paragon” zostanie odnaleziony w systemie sprzedażowym, co za tym idzie dalej uprawnienia gwarancyjne potoczą się normalnym torem…
Co Ty pewno że gotówką. Gdybym wiedział że to taki syf i zacznie się tak psuć to nawet bym nie kupował. Myślałem, że jakimś programem da siego sformatować czy coś w tym stylu ale marne szanse bo teraz nawet go już mój komputer nie wykrywa tylko przez panel starowania go widać lub jakimś programem (nie każdym) Pieprzony chiński syf
To było na tyle, szkoda dalej klawiatury obijać
gdybym Ci ja to wcześniej wiedział może znajdzie sie jakiś spec znajdzie i coś ogarnie na ten problem
Ogarnij sam, kierując się tymi wskazówkami
https://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/10425-naprawa-pendrive-dysk-jest-zabezpieczony-przed-zapisem.html