Problem z personalizacją

Rozumiem-nie dałabym rady tego zrobić.Ale co ja mogę zrobić,żeby naprawić to,co mi się popsuło?Doradzisz mi coś?

Zamieściłaś logi bezpieczeństwa FRST, więc radzę zmienić dział tematyczny z “Windows 7” na “Bezpieczeństwo”. Poczekaj na opinie eksperta tego działu, który już się zgłosił!

1 polubienie

Dzięki-przeniosłam do działu bezpieczeństwa.

Witaj @alicja1956

Nie widzę objawów infekcji.
Będę mógł zrobić niewielki plik naprawczy (oczyszczający), ale wykonaj najpierw sprawdzanie spójności systemu.
Wyszukaj cmd poprzez Win+S, gdy znajdzie wiersz polecenia kliknij Prawym i wybierz Uruchom jako Administrator
Wpisz komendę sfc /scannow [Enter]

Sprawdź poprawność działania Personalizacji

Przechwytywanie .
FilterList.log (296 bajtów)
Drugi log nie chce się otworzyć-brak uprawnień administratora /a przecież takie mam/.
Personalizacja nadal nie działa.

Naprawiło spójność systemu? Naprawiło.
CBS.log jest przydatny kiedy się nie naprawiło. Tam szuka się przyczyny (enigmatycznej)
Wróciło do poprzedniego stanu? Jeśli nie to:
Gdy coś nagle przestało w systemie działać, z dnia na dzień i nie wiadomo dlaczego, to pierwszą rzeczą jaką się robi to korzysta się z Przywracania systemu, o ile ma się go włączony i przywraca się system do stanu z przed problemu.

1 polubienie

Popieram.

Dzięki wielkie!Wieczorkiem spróbuję przywrócić system.Rzeczywiście-powinnam sama o tym pomyśleć.Dzięki za rady.Pozdrawiam.

Niestety nie mam punktu przywracania sprzed tej “awarii”.Dostępne są te z wczoraj.Trudno…Dzięki za poświęcony mi czas.Pozdrawiam.

Witam ponownie.
Z moim komputerem dzieje się coś złego.Zaczęło się od personalizacji ale teraz widzę,że problem jest większy.Robiłam FRST i logów na moim komputerze nie da się odczytać-wszystko dziwnie przesuwa się w poziomie.Tak samo arkusze które mam na dysku google.Chciałam skorzystać z notatnika ale sporządzonej notatki nie mogłam zapisać na dysku.
Oto logi FRST
Addition_26-02-2020 22.00.35.txt (24,5 KB) FRST_26-02-2020 22.00.35.txt (23,5 KB) .

Czy mogę prosić jeszcze raz o pomoc?

1 polubienie

@alicja1956
Poczekaj na @iJuliusz On zobaczy co jest grane.

1 polubienie

Dzięki-oczywiście poczekam

1 polubienie

Nie pamiętam win 7. Ostatni raz miałem go w 2013. Ale spróbował bym utworzyć nowe konto z uprawnieniami administratora i zalogować się na nie by sprawdzić jak system działa. Nieraz uszkodzony profil powoduje zamieszanie ( Konto zawsze mozna usunąć ). Gdyby nie było żadnych zmian to uruchomił bym komputer w czystym rozruchu. W celu sprawdzenia jak działa.
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
To niestety żmudna robota.
P.S.
Czy aby na pewno żadnego punktu przywracania?

restore%202020-02-27%20200700

Punkty przywracania mam tylko od momentu kiedy zaczęło się coś dziać więc na tym polu nic nie zdziałam.Będę próbowała z utworzeniem nowego konta i czystym rozruchem.Dzięki za odzew.

Przygotowałem plik naprawczy. Teraz muszę poczekać :thinking:

Jeśli Nowe konto i/lub czysty rozruch nie rozwiąże problemu, będę jeszcze potrzebował rozszerzonego skanu FRST.
Uruchom FRST i zaznacz dodatkowo Lista BCD, zrób Skan
obraz
Wklej nowe pliki do wglądu.

Dzięki za odzew.Nie próbowałam jeszcze ani nowego konta ani czystego rozruchu.
Wykonałam FRST w/g Twojej wskazówki.
Addition_27-02-2020 22.17.17.txt (24,5 KB)
FRST_27-02-2020 22.17.17.txt (27,9 KB)

1. Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\INSTALKI
    fixlist.txt (1,3 KB)
    “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  2. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  3. Po restarcie wklej plik wynikowy.
  4. Pobierz ADWCleaner
  5. Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
    Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść
  6. Wklej plik wynikowy.
  7. Zrób nowy skan FRST, już bez Listy BCD. Wstaw pliki do wglądu

W trakcie działania FRST pokazał mi się taki komunikat
Przechwytywanie

Oto log FRST
Fixlog_28-02-2020 20.36.32.txt (4,0 KB)

A to ADWCleaner
AdwCleaner[S00].txt (1,4 KB)

A to końcowy log FRST
Addition_28-02-2020 20.48.23.txt (18,4 KB) FRST_28-02-2020 20.48.23.txt (22,4 KB)

Dziękuję.

Sprawdź czy są jakiekolwiek dostępne aktualizacje Windows Update.
Jeśli tak, zaznacz wszystkie, również opcjonalne.

Napisz, czy cokolwiek się poprawiło w systemie

Zauktualizowałam -było tego sporo.Problemy o których pisałam są nadal.Przy wygaszaczu ekranu pokazało mi się coś takiego
Przechwytywanie .To chyba jedyna zmiana.
Czy mogę coś jeszcze zrobić?

Pobierz ten plik i zapisz razem z FRST
fixlist.txt (37 bajtów)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, wklej plik wynikowy, nie będzie restartu