Rozumiem-nie dałabym rady tego zrobić.Ale co ja mogę zrobić,żeby naprawić to,co mi się popsuło?Doradzisz mi coś?
Zamieściłaś logi bezpieczeństwa FRST, więc radzę zmienić dział tematyczny z “Windows 7” na “Bezpieczeństwo”. Poczekaj na opinie eksperta tego działu, który już się zgłosił!
Dzięki-przeniosłam do działu bezpieczeństwa.
Witaj @alicja1956
Nie widzę objawów infekcji.
Będę mógł zrobić niewielki plik naprawczy (oczyszczający), ale wykonaj najpierw sprawdzanie spójności systemu.
Wyszukaj cmd poprzez Win+S, gdy znajdzie wiersz polecenia kliknij Prawym i wybierz Uruchom jako Administrator
Wpisz komendę sfc /scannow [Enter]
Sprawdź poprawność działania Personalizacji
.
FilterList.log (296 bajtów)
Drugi log nie chce się otworzyć-brak uprawnień administratora /a przecież takie mam/.
Personalizacja nadal nie działa.
Naprawiło spójność systemu? Naprawiło.
CBS.log jest przydatny kiedy się nie naprawiło. Tam szuka się przyczyny (enigmatycznej)
Wróciło do poprzedniego stanu? Jeśli nie to:
Gdy coś nagle przestało w systemie działać, z dnia na dzień i nie wiadomo dlaczego, to pierwszą rzeczą jaką się robi to korzysta się z Przywracania systemu, o ile ma się go włączony i przywraca się system do stanu z przed problemu.
Popieram.
Dzięki wielkie!Wieczorkiem spróbuję przywrócić system.Rzeczywiście-powinnam sama o tym pomyśleć.Dzięki za rady.Pozdrawiam.
Niestety nie mam punktu przywracania sprzed tej “awarii”.Dostępne są te z wczoraj.Trudno…Dzięki za poświęcony mi czas.Pozdrawiam.
Witam ponownie.
Z moim komputerem dzieje się coś złego.Zaczęło się od personalizacji ale teraz widzę,że problem jest większy.Robiłam FRST i logów na moim komputerze nie da się odczytać-wszystko dziwnie przesuwa się w poziomie.Tak samo arkusze które mam na dysku google.Chciałam skorzystać z notatnika ale sporządzonej notatki nie mogłam zapisać na dysku.
Oto logi FRST
Addition_26-02-2020 22.00.35.txt (24,5 KB) FRST_26-02-2020 22.00.35.txt (23,5 KB) .
Czy mogę prosić jeszcze raz o pomoc?
Dzięki-oczywiście poczekam
Nie pamiętam win 7. Ostatni raz miałem go w 2013. Ale spróbował bym utworzyć nowe konto z uprawnieniami administratora i zalogować się na nie by sprawdzić jak system działa. Nieraz uszkodzony profil powoduje zamieszanie ( Konto zawsze mozna usunąć ). Gdyby nie było żadnych zmian to uruchomił bym komputer w czystym rozruchu. W celu sprawdzenia jak działa.
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows
To niestety żmudna robota.
P.S.
Czy aby na pewno żadnego punktu przywracania?
Punkty przywracania mam tylko od momentu kiedy zaczęło się coś dziać więc na tym polu nic nie zdziałam.Będę próbowała z utworzeniem nowego konta i czystym rozruchem.Dzięki za odzew.
Przygotowałem plik naprawczy. Teraz muszę poczekać
Jeśli Nowe konto i/lub czysty rozruch nie rozwiąże problemu, będę jeszcze potrzebował rozszerzonego skanu FRST.
Uruchom FRST i zaznacz dodatkowo Lista BCD, zrób Skan
Wklej nowe pliki do wglądu.
Dzięki za odzew.Nie próbowałam jeszcze ani nowego konta ani czystego rozruchu.
Wykonałam FRST w/g Twojej wskazówki.
Addition_27-02-2020 22.17.17.txt (24,5 KB)
FRST_27-02-2020 22.17.17.txt (27,9 KB)
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\INSTALKI
fixlist.txt (1,3 KB)
“Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
- Zrób nowy skan FRST, już bez Listy BCD. Wstaw pliki do wglądu
W trakcie działania FRST pokazał mi się taki komunikat
Oto log FRST
Fixlog_28-02-2020 20.36.32.txt (4,0 KB)
A to ADWCleaner
AdwCleaner[S00].txt (1,4 KB)
A to końcowy log FRST
Addition_28-02-2020 20.48.23.txt (18,4 KB) FRST_28-02-2020 20.48.23.txt (22,4 KB)
Dziękuję.
Sprawdź czy są jakiekolwiek dostępne aktualizacje Windows Update.
Jeśli tak, zaznacz wszystkie, również opcjonalne.
Napisz, czy cokolwiek się poprawiło w systemie
Zauktualizowałam -było tego sporo.Problemy o których pisałam są nadal.Przy wygaszaczu ekranu pokazało mi się coś takiego
.To chyba jedyna zmiana.
Czy mogę coś jeszcze zrobić?
Pobierz ten plik i zapisz razem z FRST
fixlist.txt (37 bajtów)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, wklej plik wynikowy, nie będzie restartu