Problem z Pesem 6"pach"

witam! !!

mam pewnien problem.

zainstalowałem pacha z ekstraklasa i róznymi bajerami do gry pesa 6 i jak właćzam zeby włonczył mi sie mecz to podczas ładowania meczu wychodzi mi wogóle z gry i nie wiem co to może być.

prosze o pomoc w tej sprawie! !!

reinstalacja ;]

Co to za patch ? :?

Proponuję ten lekki program PESFan Editor, dzieki któremu będziesz miał nowe loga, koszulki, orange ekstraklase oraz w miarę aktualne składy :wink:

Program nalezy uruchomic klikając dwa razy na plik PESFan Editor 6.0.1.jar nastepnie ustawiasz sobie to i owo po czym dajesz

File :arrow: Save As :arrow: zapisujesz do folderu X:\Documents and Settings\XXXXX\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1 :slight_smile:

Przed chwilą wgrałem sobie orangle ekstraklase itp…wszystko działa poprawnie :smiley:

a tego programiku można użyć do oryginalnej wersji? a w ogóle to mi to coś nie chce działać… ma ktoś coś dobrego, najlepiej z tego okienka i z OE? proszę o odp. i o linka

Tak, można użyć do oryginalnej wersji :slight_smile:

W takim razie…

1. Uruchamiasz program klikając dwukrotnie na ikonę PESFan Editor 6.0.1.jar.

2. Po kliknięci program się załaduje,a Ty zostaniesz poproszony o wskazanie pliku Option File (standardowo powinno wyskoczyc Ci okienko a w nim folder save oraz KONAMI-WIN32PES6OPT

3. Zaznaczasz KONAMI-WIN32PES6OPT i dajesz Open

4. Przed Twoimi oczami ukazała sie teraz lista zawodników poszczególnych drużyn (transfer)…tutaj możesz dokonać transferów (ja uaktualniłem m.in przenosząc Teveza z West Ham do Man Utd)

5. Aby dokonać transferu należy przeciągnąc nazwisko piłkarza na pole . W przypadku kiedy takowego pola nie będziesz miał, to po prostu ‘narzuć’ go na innego piłkarza :wink:

6. Następną zakładką są drużyny…tutaj proponuję tylko zmienić nazwy polskich teamów dodając do nich polskie znaki tj. zamiast Wisla Plock zmieniamy nazwę na Wisła Płock

7. Zakładki Emblem, Logo, Stadium, League proponuję zostawić w spokoju :slight_smile:

8. W następnej kolejności masz coś takiego jak PES/Shop , jest to nic innego jak po prostu możliwość odblokowania wybranej sumy pieniędzy, która umożliwi Ci kupowanie piłkarzy w sklepie etc.

Jeżeli chcesz to kliknij na Unlock ,a po uruchomieniu gry powinieneś mieć 45600 $

9. Stat Adjut służy do poprawy stanu zawodników przed meczami (osobiście nie polecam tutaj dokonywać jakichkolwiek zmian)

10. OF2 Import umożliwia nam załadowanie starego pliku Option File (zostawiamy)

Teraz najważniesze kroki:

Jak zapisać, aby wszystkie dokonane zmiany były ogólnodostępne w grze ?

Aby każda przez nas modyfikacja zadziałała, należy z menu File wybrać Save As.

Pojawi nam się okienko (dokładnie to samo co z pkt.2)

Plik KONAMI-WIN32PES6OPT należy zapisać w folderze save :arrow: folder 1 :slight_smile:

Dla przykładu u mnie wygląda to tak:

X:\Documents and Settings\XXXXX\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1

*X - ‘nazwa’ dysku

*XXXXX - nazwa użytkownika

Po uruchomieniu gry powinieneś mieć:

• oryginalne loga klubów

• poprawne nazwy klubów

• polską ligę dostępną w inna liga C

• w miarę aktualne składy