Witam. Mam skrypt PHP, który pobiera id rekordu z tabeli według określonych kryteriów. Następnie zapisuje to id w tablicy. Pętla for ma za zadanie pobrać inne informacje z rekordu o tymże id, lecz pobiera mi tylko ostatni rekord trzy razy (bo tyle elementów zawiera tablica). Id w tablicy są zapisane dobrze bo w pętli dodałem echo, które je wyświetla. I za każdym “okrążeniem” pętli id jest poprawne (za każdym razem inne - czyli dobrze).
Dlaczego masz takie zdanie o funkcji count() w pętli for (jest ona umieszczona w części pętli wykonywanej tylko przy inicjacji - z tego co wiem ) ?
Problem rozwiązałem inaczej. W części pierwszej mojego kodu (jej tu nie ma zaraz będzie zmieniona) odpowiedzialnej za wybieranie komórki Id rekordu spełniającego wymagane kryteria dodałem w zapytaniu SELECT Id From … ,Data,Trasa czyli SELECT ID,Data,Trasa FROM … - dalej - w pętli while odpowiedzialnej wcześniej za wpisywanie wyniku zapytania SELECT Id … do tablicy $tablica zmieniłem na wyświetlanie wierszów tabeli, czyli na coś takiego :
$query = "SELECT Id,Data,Trasa FROM Tablica WHERE Id1='$kryt1' OR Id2='$kryt2'";
if(!$result = $dbo->query($query)) {
echo 'Nieudało się wykonać zapytania SQL!';
$dbo->close();
exit();
}
echo '