Problem z piątym głośnikiem - "centre"


(Karafat) #1

Mam taki sprzęt: głośniki 5.1 i karte muzyczna SB Live! 5.1 no i właśnie jest brak dźwięku podczas otwarzania muzyki na tym głośniku środkowym wszsytki cztery działają a ten nie, ale głośnik sam w sobie działa. Po zainstalowaniu sterowników gdy klikam na test to słyszę w tym głośniku wyraźne "Centre" - tak jak we wwszsytkich - "right".... i takie tam. Pomóżcie. Ps ten dźwięk to jedyny jaki słychać przez ten głośnik. Mam ustawione w XP że to głośniki 5.1 i tyle.... HELP


(Mister Wojtek) #2

ten głośnik działa np. w grach gdy jest ustawione 5.1.. a jak chcesz słuchać mp3 z w 5 głośnikach to Windows Media Player (wersja 10 napewno...nie wiem jak inne) sobie z tym radzi.. :slight_smile:

pozdrawiam


(Karafat) #3

a co zrobic żeby w filmach działał?? jakimś innym programem odtwarzać filmy??

Złączono Posta : 04.11.2005 (Pią) 18:07

jednak to nie to, zainstalowałem WMP 10 i dalej nic :confused:

dokładnie to mam kartę: "Creative SB Live! series" całość 5.1.

Dawałem ją do gwarancji to mi powiedzieli że u nich działa ;(

HELP !!


(Bażant) #4

W zwykłym kinie domowym, gdzie jest taki sam zestaw głośników, środkowy nigdy nie daje dźwięku tylko słowa wypowiadane przez "bohatera" inne odpowiadają tyko za efekty dźwiękowe, a ten za słowa. Sprawdź czy on nie daje słow w czasie np. oglądania filmów.


(Karafat) #5

niee ;(.... jedyny dźwięk to to "centre" w teście Creativa :frowning:

Złączono Posta : 07.11.2005 (Pon) 18:35

to wie ktoś ?? :confused: