Dzień dobry to jest moj pierwszy temat a zaraz post na tym forum, z gory chcialbym przeprosić jesli nie wybralem dobrego miejsca, ale do rzeczy.
Kupiłem tydzień nowy laptop specjalnie do Cs Go, ponieważ na starym nie wyciągałem tylu FPS’ow ile potrzebowałem.
Wszystko pięknie ładnie po powrocie do domu, okazało się, ze ping w grze skacze od 50 do nawet 400, na każdym serwerze, czy to polski czy nie ( Dostałem info, ze pingi mogą być powodowane uczestnictwem w grze graczy z rosji, ok wziąłem to pod uwagę i grałem na serwerach polskich, i sytuacja wyglądała podobnie)
Reinstalowałem Cs,jak i steama nie pomogło, restarowałem router również nie pomogło. Odpaliłem gre na starym komputerze, i tam ping jest normalny 30, 40 nie skacze do 400, sprawdzałem starym komputerem na tych samych serwerach na których gram nowym i tam mam ping 40. Wszedłem za chwile nowym komputerem na te same serwery i sytuacja jest podobna, ping skacze do 400 a nawet 500. Więc chyba można wykluczyć, ze to wina internetu ? Skoro na starym laptopie wszystko jest ok z pingiem
Bardzo proszę o pomoc, bo boli mnie dupa, ze tyle wydalem na laptop, a nie działa poprawnie, a brak mozliosci grania powoduje u mnie jeszcze większy bol. Dziękuje pozdrawiam.