Problem z pingiem w grach


(Nutis Pl) #1

Witam!

 

Od piątku (06.05.16r.) normalnie działał mi internet. Od wczoraj mam problem z pingiem w różnych grach. w CS GO mam od razu po wejściu na serwer 1000+ pingu. Zresetowałem urządzenie (huawei E5377s) - dalej nic. Wyłączyłem Zaporę systemu windows i antiwirusa - dalej nic :frowning: Poza tym w innych grach tak samo jest z pingiem. Strony ładują się normalnie. Proszę o pomoc 


(nnick) #2

traceroute do serwera i zobacz co powoduje problem. Jak nie wiesz jakie IP ma serwer to poszukaj w netstacie przy włączonej rozgrywce.


(Nutis Pl) #3

Wyświetla mi się takie coś

 

 

| 1 |   |   |   | * | * | * |

| 2 | hos-tr3.juniper2.rz13.hetzner.de | 213.239.224.65 |   | 0.120 ms |   |   |
|   | hos-tr2.juniper1.rz13.hetzner.de | 213.239.224.33 |   | 1.430 ms |   |
|   | hos-tr4.juniper2.rz13.hetzner.de | 213.239.224.97 |   | 0.167 ms |

| 3 | core22.hetzner.de | 213.239.245.121 |   | 0.198 ms |   |   |
|   | core21.hetzner.de | 213.239.245.81 |   | 0.489 ms |   |
|   | core22.hetzner.de | 213.239.245.121 |   | 0.198 ms |

| 4 | core1.hetzner.de | 213.239.245.177 |   | 4.827 ms |   |   |
|   | core4.hetzner.de | 213.239.245.14 |   | 4.829 ms |   |
|   | core1.hetzner.de | 213.239.245.218 |   | 4.831 ms |

| 5 |   |   |   | * | * | * |

| 6 |   |   |   | * | * | * |

| 7 |   |   |   | * | * | * |

No reply for 3 hops. Assuming we reached firewall.


(Longhorn2009) #4

Sprawdź zasięg internetu czy się nie pogorszył, bo po routerze wnioskuje że masz mobilny. Sprawdź jak sytuacja wygląda o różnych porach dnia. Internet mobilny cechuje się mocno zmiennymi parametrami niestety.


(Nutis Pl) #5

Z zasięgiem jest wszystko w porządku.


(XMan) #6

Sprawdź inne DNS-y:

Google
8.8.8.8
8.8.4.4

lub Open
208.67.222.222
208.67.220.220

Sprawdź dodatkowo:
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza

Dotyczy optymalizacji łącza internetowego, ograniczenia przepustowości łącza oraz zmniejszenie pingu.


(Nutis Pl) #7

XMan, dalej to samo :confused:

A pomogło by zmiana systemu z Windows 10 Pro na Windows 7 Professional?