Problem z pingiem

Witam. Otóż jak w tytule mam problem z pingiem, grając w jakąkolwiek grę online ping trzyma się w okolicach 60-70, jednak co jakiś czas skacze do 990 i trzyma się tak jakieś pół minuty, a po tym spada… Można jakoś temu zapobiec, w inny sposób niż kupno kabla? Od routera do komputera mam dosyć dużą odległość.

Używam karty sieciowej Wi-fi pod USB:

Problem jest strasznie irytujący, bo nie jedną grę przez to przegrałem…
Pozdrawiam.

Skąd masz internet i czy pingując z cmd np wp.pl (ping wp.pl - t) też jest takie zjawisko? Dzieje się tak w jednej czy każdej grze? (podaj Przykłady)

Ewentualnie spróbuj reinstallu sterowników
https://www.tp-link.com/pl/download/TL-WN721N.html

Internet mam z Vectry, w cmd występuje to samo zjawisko. Głównie gram w Paladins, CS:GO czy TF2. We wszystkich grach występuje ten sam problem. Zaraz spróbuje reinstall sterowników.

Ok, jak nie pomoże to w miarę możliwości sprawdź proszę czy na innym urządzeniu sytuacja wygląda identycznie (jak nie masz na czym to spróbuj zagadać kumatego sąsiada co też ma Vectra) jeśli na innym jest ok to wtedy może to być wirus.

Reinstall sterowników pomógł częściowo, ping wzrasta trochę rzadziej. Jednak dalej jest. :confused: Zrobię skanowanie antywirusem, może coś znajdzie.

I to raczej nie wina dostawcy, kolega też ma internet z Vectry i mu działa dobrze. Raczej kupię ten kabel, bo chyba innego wyjścia nie mam…