Problem z plikiem copy.exe


(12daro) #1

miałem wirusa - używąc avg usunąłem go ale pojawił mi się problem przy otwieraniu dysków pojawia sie komunikat : windows nie może odnaleźć pliku copy.exe

można to jakoś naprawić??


(Joan Sunshine) #2

daj logi hijack i silentrunners :slight_smile:


(12daro) #3

Złączono Posta : 02.05.2007 (Sro) 1:53

przy uruchamianiu kompa wyskakuje jeszcze problem z svchost.exe

Złączono Posta : 02.05.2007 (Sro) 2:04


(Joan Sunshine) #4

usun wpis

Skan AVG AntySpyware 7.5 po update, wklej raport.


(12daro) #5


(matio) #6

Wyłącz a potem i włącz przywracanie systemu i przeczyść cookisy :slight_smile:


(12daro) #7

jak mam przeczyścić coolisy?


(squeet) #8

Proszę o lekturę poniższych tematów:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=66889

Logi wstawiamy w tagach quote. Powyższe już sformatowałem, następne wklejaj już poprawnie.

Użyj aplikacji ATF Cleaner. Opis jak użyć jest tu:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 85#1005185

Czytać uważnie.


(matio) #9

Programem AVG AntySpyware 7.5 lub ręcznie: W Firefoksie -> Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> Zakładka "Ciasteczka -> "Wyczyść ciasteczka teraz". Następnie w IE -> PPM na ikonę -> Właściwości -> "Usuń pliki cookies" :slight_smile:


(12daro) #10

nadal to samo czyli windows nie może znaleźć copy.exe

problem znika po formacie dysku(partycji)

ale jak sobie poradzić z partycją gdzie jest system?


(matio) #11

Podobny problem: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=124261 , http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=6168631&N=1


(12daro) #12

problem faktycznie podobny ale nie rozwiązany

Złączono Posta : 02.05.2007 (Sro) 22:09

i coż. nikt nie pomoże?


(Golab05) #13

daj prawym "eksploruj" i usun z dysków (powinny byc luzem niewidoczne) pliki o nazwie autorun.inf powinno pomoc :slight_smile: a raczej na bank pomoze bo wirus sobie utworzył cos jakby autorun do plytki:)

pozdro


(12daro) #14

niestety nie ma takiego pliku jak autorun.inf(nawet ukrytego)


(Gutek) #15

Daj log z Combofix - http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe


(12daro) #16

Złączono Posta : 09.05.2007 (Sro) 21:16

dziekuje combofix rozwiązał problem i już wszystko śmiga

dzięki


(Gutek) #17

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE

Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij podwójnie zrobiony plik i potwierdź >>> reset kompa


(Kacper197) #18

dzięki Gutek. identyczny (jw) problem miałem