Witam wszystkich! Mam problem, który tak naprawdę nie wiem z czym się wiąże i czemu występuje. Gdy włączam komputer, gdy się już wszystko załaduje otwiera mi się w notatniku plik o nazwie debug.log. Gdy go usuwam z autostartu, po następnym uruchomieniu komputera znów się pojawia. Sciągam aktualne biblioteki Nortona Antivirusa, mam Firewall`a - programy, które nie wykrywają żadnych wirusów na moim dysku. Po formatowaniu dysku nadal ten problem występuje. W notatniku jest tak napisane:
16:00:23 =======EXCEPTION: SndException ====
Reason Code: 0, Reason:import trident system config failed!
System: Microsoft Windows Me, Procesor: Pentium III 128MB, Karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX, a więc nie Trident. Program do sprawdzania co w kompie nie wykrywa nic szczególnego.
Nie ma błędów dodatkowych. Poza tym jest wszystko ok. Moje karty sieciowe to: karta dial-up i usb adsl wan adapter. Znajomy twierdzi, że to coś z firewallem, ale nie wie co konkretnie…
To chyba było dobre rozwiązanie. Odinstalowałam firewalla i wtedy rzeczywiscie ten plik przy uruchomianiu systemu się nie pojawiał. Dodatkowo jeszcze pousuwałam programem Active Startup trochę plików, które przy włączeniu komputera nie potrzebnie się uruchamiały, a niestety samodzielnie się sciągały i teraz jest dobrze. Natomiast dopóki nie sciągnę sobie aktualnego Sygate, to zainstalowałam tą 5.0 i automatycznie plik debul.log się pojawił. Dzięki za pomoc!