Problem Z Płynnym Chodzeniem Komputera

Witam wszystkich , Mam nietypowy problem taki jaki podany w tytule " Problem Z Płynnym Chodzeniem Komputera "

Nagle następnego dnia komputer chodzi tak jak napiszę i to jest widoczne na wskazówce myszki " chodzi jeden sec normalnie potem przycina się zatrzymuje i potem znów chodzi " Oczywiście tak z komputerem tak samo i nie wiem właśnie o co chodzi

Czy mam wirusa czy błąd jakiś w systemie no nie wiem doradzcie

masz włączonego firefoxa w tym czasie jak się przycina??

To już się dzieje jak system się załaduje , bez niczego włączania

Czasem to jest ciągle a czasem po 30 minutach , 1h przejdzie a raz wogle nie wiem o co chodzi

podaj jaki masz systemi konfiguracja kompa,razem z zasilaczem

Może Ci się komp grzeje, rozkręć go i przeczyść jak będzie zasyfiony razem z chłodzeniem procka i załóż nową pastę termoprzeowdzącą, usuwając starą oczywiście. Pastę możesz usunąć lekko namoczonym wacikiem do demakijażu w spirytusie.

kamilek030190xd

Tak nie miałem co robić i nic do stracenia to zrobiłem sobie formata i zainstalowałem na nowo system i jak narazie wszystko chodzi dobrze jeszcze na to zainstaluje grę i zobaczę czy na pewno ten błąd już zniknął bo grając w grę mogę łatwo stwierdzić czy coś z PC nie tak jest , Wtedy co jak najwyżej dam znać tutaj

Co do parametrów to już podaje :

System operacyjny : Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego : Dodatek Service Pack 3

Karta wideo : NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB)

Pamięć fizyczna : 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Typ procesora : AMD Athlon XP, 1243 MHz (12.5 x 99)

Nie wiem jak znaleźć właściwości zasilacza ale wiem że ma 250v

Piotr92

Nie wiem czy to wymagane ale jak narazię reinstalacja systemu najwyraźniej pomogła , Muszę jeszcze na gierce to przetestować czy nie wrócił problem i tak odczekać z dzień , dwa czy już wszystko ok jak by było napiszę tutaj

Zasilacz sprawdzisz otwierając kompa - u góry, albo z boku będzie najlejka i tam będzie pisać co to za zasilacz i ilu watowy jest.

Piotr92

Co do zasilacza to wiem gdzie się on znajduję ale narazie jestem w transie i nie mogę tego sprawdzić

Mogę narazie ci powiedzieć tylko że ten zasilacz jest 250V’atowy jak sprawdzę nazwę tego zasilacza wtedy

Z edytuje posta bądź dopiszę