Problem z płytą głowna i zintegrowana kartą dzwiękowa

Witam

Kupilem nowy komp z plyta glówna ASUS P5Q i zintegrowana karta Realtek HD kodeki mi sie do karty nie instaluja i nie wykryto zadnych urzadzen auto!

Help me bo komp jest nie do uzytku bez dzwieku

Podaj nazwę systemu, którego używasz na kompie.

Windows XP professional wersja 2002

Zainstaluj najpierw sterowniki do chipsetu płyty głównej, potem łatkę KB888111, a na koniec sterowniki Audio.

Sterowniki najlepiej ściągnij ze strony producenta płyty: Klik

Jak nie Masz service paska 2, to najpierw jego zainstaluj: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … ice+Pack+2

Problem w tym ze sterowniki do plyty juz zainstalowalem a te do realteka z plytki ktora byla razem z plyta jakby sie zainstalowaly ale okazywalo sie po wlozenbiu znowu plyty ze sterownikami ze jednak sie nie instalowaly!sciagnalem sterowniki ze strony realteka i tez sie zainstalowaly alwe dalej lipa sprobuja z ta latka i pozniej znow sterowniki audio

service packa niby mam zainstalowanego razem z windowsem ale i tak sciagam SP 2

Dodatkowo caly czas mi wyskakuje brak urzadzen audio w:Wlasciwosci/Dzwieki i Urzadzenia Audio

jak wlaczylem winampa wyskoczylo mi :nieprawidlowy sterownik DirectSound.Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenioe w konfiguracji. Kod błędu : 88780078.

Wejdź do biosu i sprawdź, czy karta jest włączona (szukaj w integrated pripherals->Azalia Codec, onboard sound chip itp).

W start->uruchom, wpisz compmgmt.msc i w menedżerze urządzeń zobacz, czy karta jest zainstalowana? Może są jakieś wykrzykniki lub znaki zapytania?

Dzieki STAAAAARY sprawdzilem menadzer urzadzen byl tam wykrzyknik przy PCI Device jednym zainstalowalem sterownik ponownie i dziala wszystko! !!