Problem z pobieraniem w programie uTorrent - nie łączy się z peerami i seedami


(tenuzytkownik) #1

Witam,

 

 Problem polega na tym, iż w prawym dolnym rogu mam pomarańczowy trójkącik z wykrzyknikiem informujący o braku połączeń przychodzących i może to oznaczać problem z konfiguracją mojej sieci. Oprócz tego nie łączy się w ogóle z peerami i seedami, a przy statusie ciągle mi wyświetla "łączenie z peerami 0.0%" (w załączniku zrzut). Do tego dołączam logi wykonane przez Farbar Recovery Scan Scool.

http://www.wklej.org/hash/2dee522c395/

http://www.wklej.org/hash/8d4d2596816/

http://www.wklej.org/id/1908207/

screen.thumb.JPG.6c6c52bff71f25f8996a8a3


(Atis) #2

Nie widać infekcji.

 


(tenuzytkownik) #3

A jaki ewentualnie może być inny powód?


(bachus) #4

Zmiana dostawcy, zmiana routera, zmiana firewalla, zmiana ustawień na komputerze, brak internetu, brak peerów i seedów (…).


(tenuzytkownik) #5

No od ostatniego czasu, jak używałem uTorrenta, to było wtedy, jak używałem jeszcze starego komputera, który jest podpięty pod router. Obecnie przesiadłem się na laptopa i łączę się z internetem za pomocą WiFi, ale z tego routera. Może to mieć jakieś znaczenie?


(Ernest Magnus) #6

Szyfrowanie protokołu w uTorrent masz włączone?


(tenuzytkownik) #7

Nie, było wyłączone. Dać na włączone, czy wymuszone?


(Ernest Magnus) #8

Włącz szyfrowanie protokołu i zrestartuj Windows, u mnie właśnie to zawsze pomagało ponieważ dostawcy blokują p2p.


(tenuzytkownik) #9

Tak też uczyniłem, ale pobierania jak nie było, tak nie ma do tej pory. :frowning:

[EDIT] A jednak już jest wszystko ok i pobiera, sprawę uważam już za zamkniętą i bardzo dziękuję za Wasze rady i wskazówki. :slight_smile: