Problem z pobieraniem z firefoxa

Witam,mam z pozoru błahy problem,ale nie mogę sobie z nim poradzić.Otóż czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w firefoxie mam zmienić żeby przy pobieraniu plików pytało mnie czy zapisać czy otworzyć po pobraniu?bo w tym momencie po pobraniu muzyki od razu otwiera się w foobarze,ale na dysku się nie zapisuje i nie mogę znaleźć :frowning:

Narzędzia > opcje > główne.

Narzędzia - Opcje - Główne.

Masz tam część dotyczącą pobierania.

Pozaznaczaj tam sobie odpowiednie opcje i powinno być ok.

no właśnie w tych opcjach narzędzi mam żeby mi zapisywało na pulpicie,ale raz przy konkretnym pliku przestawiłem żeby otworzyło w foobarze po skończeniu pobierania i zapamiętało ta decyzje i od tamtej pory tak jest,a nie wiem gdzie to teraz zmienić :frowning:

Miałem podobny problem. Pomogła reinstalacja firefoxa. Po odinstalowaniu firefoxa przeczyść komputer ccleanerem lub czymś podobnym. Dodam, że u mnie ten problem wystąpił przy firefoxie 2.0.0.14

ja mam 3.0.1 i skoro nie ma innych pomysłów to chyba to mi zostaje,dzięki za odp

Ale na dole masz jeszcze zaptaszkować “pytaj gdzie zpisać każdy plik”.

JARO 33 można tylko jedna z tych opcji zaznaczyć :frowning: zapisywanie na pulpicie nie działa i ta opcja z pytaniem też nie,to jest chyba jakieś trwale ustawienie i bez reinstalacji chyba rzeczywiście tego nie zmienię :sciana:

Spróbuj jeszcze tak.Ściągnij sobie jakąś mp-trójke i jak ci wyskoczy okienko z pobieraniem to odznacz “otwórz za pomocą” a zaznacz “zapisz plik”.:

767d656346b29f29m.jpg

no ja właśnie w tym co pokazałeś zaznaczyłem żeby otworzyło i to na dole żeby zapamiętało :frowning: i od tamtej pory to okienko już w ogóle nie wyskakuje,tylko od razu pobiera i otwiera :cry:

To jeszcze inaczej.Nie wiem czy to coś pomoże ale można spróbować.

Narzędzia - Opcje - Aplikacje i tam zobacz czy da się zaznaczyć przy plkach mp3 żeby "zawsze pytało"co masz zrobić.

ce4b104480442529m.jpg

Jaro 33 dzięki jesteś wielki,pomogło! :smiley: