Problem z pociętym layout`em


(Wwiola0) #1

Witam serdecznie:)

szukałam wszędzię coś na ten temat ale nic nie znalazłam ;/ widocznie mój problem jest mało powszechny:)) :slight_smile:

otóż problem wygląda tak :

Zrobiłam szablon w photoshopie, pociełam ładnie ale gdy póżniej edytuje w htmlu , wpisuje tekst too… to tekst wpisuje mi sie w połowie strony;/;/

http://img704.imageshack.us/img704/8431/stonka.gif

stonka.gif

Uploaded with ImageShack.us

Bardzo prosze o pomoc:( próbowałam juz nawet inaczej ustawiać , inaczej ciąć ale nic;/

Nie jest to jakas ekstra stronka;p ale narazie sie ucze.


(birbag) #2

projekt makabra… typowa encyklopedyczna makabra…odrzuca w kosmos…

ale odpowiadając - nawet nie szukasz w googlach a od tego się zaczyna zawsze, pomyśl !

nie pomyślisz to będziesz zawsze robiła makabry - to taki rodzaj pracy ten webdesign… trzeba pomyśleć - choćby jak zadać pytanie googlom


(Wwiola0) #3

Przepraszam bardzo ale szukałam kilka godzin na googlach i szukałam pod różnymi słowami i niestety nic, nie prosze o oceny estetyki ale o pomoc w rozwiązaniu problemu wyżej wymienionego. Najpierw chce wiedziec wszystko po kolei jak sie robi a potem zrobić coś pożądnego. Jeśli jakis błąd napotykam to szukam , i w sumie pierwszy raz pisze na forum o moim problemie bo wcześniej wszystko udawało się znaleść. Pozdrawiam serdecznie :slight_smile:

A tak swoją drogą to MYŚLE! zadałam pytanie a dostałam ochrzan za to że nie myśle… ah… widać lepiej o nic nie pytać, nawet jak się nad czymś siedzi cały dzień i nic sie znaleść nie umie ani wymyślić.


(Spectatorx) #4

Przeanalizuj kod źródłowy i wyedytuj go tak żeby w tym czymś tekst wyświetlał się tak jak tego sobie życzysz.

Jeśli nie masz pojęcia o html i css to photoshop wiele Ci nie pomoże, musisz opanować chociaż podstawy tych dwóch języków PROGRAMOWANIA (tak, strony internetowe się programuje, a nie rysuje w photoshopach), a tę wiedzę “tajemną” pozyskać możesz na stronie:

http://www.kurshtml.boo.pl

Bez ujrzenia kodu strony nikt Ci w żaden sposób za bardzo nie pomoże.

P.S.

Sam layout jest piękny jak ta Pani na tych zdjęciach.


(Kpc21) #5

To nie są języki programowania, tylko opisu. Ale to nic nie zmienia.

Daj w CSS do diva (ew. komórki tabeli jeśli masz na tabelach) który ma w tle tą szarą grafikę vertical-align: top;


(Wwiola0) #6

nowe_01.gif

Odst%C4%99p.gif

nowe_02.gif

nowe_03.gif

nowe_04.gif

nowe_05.gif

nowe_06.gif

nowe_07.gif

nowe_08.gif

Odst%C4%99p.gif

nowe_09.gif

Odst%C4%99p.gif

nowe_10.gif

nowe_11.gif

nowe_12.gif

Odst%C4%99p.gif

tekst

Odst%C4%99p.gif

nowe_14.gif

Odst%C4%99p.gif


(Scofield111) #7

Spróbuj to:

tekst

zamienić na:

tekst

(Spectatorx) #8

Najlepiej by było poprostu “przekonwertować” te tabele na div-y i cssem odpowiednio sformatować, bo z tymi tabelkami to makabra jakaś.

P.S.

Kod źródłowy na forum zamieszczaj w znacznikach , wygodniej się to wtedy czyta i ogólnie jest estetyczniej.


(Wwiola0) #9

Działa! !!