Od nowości w kompie znajdują się pamięci Goodram 667 Mhz 2x512. Kupiłem dzisiaj identyczny ram wszystko to samo i gdy podłącze te nowe kości to monitor się nie włącza. Natomiast gdy podłącze jednąz tych nowych kości to działa prawidłowo choć nie w dualu.
Jak startuje na jednej to wejdź do biosu podnieś lekko napięcie, wyłącz kompa, zamontuj ram i odpal.
Poluźnij timingi zmień Command Rate na 2T.
Lub włóż 2 kości i zrób reset biosu.
Odpalasz na 3 kościach? Włóż kości do innych banków.
Lub brak kompatybilności.
Bo będzie, 400W to on ma na tabliczce, real ze 100-150W mniej, i gratis brak jakichkolwiek zabezpieczeń + nie stabilne na 99.99% napięcia/skoki napieć. Sprawdź napięcia miernikiem.
Ta a świstak siedzi i zawija…, 150 W, weźcie przestańcie z tymi zasilaczami, pisać takie głupoty. 400W a ma 150, to się uśmiałem, spokojnie ma 300W na obu liniach.
A Codgen 300W ma pewnie wg, Twojego rozumowania Tobi ma 50W.
A czemu tak jest. Tak to obliczyłem.
400-150=250 czyli co 400-250=150W to w takim razie Codegen:
300-250=50
No to fajnie, to by mi się komp nie włączył, bo sam procek i grafa pobiera ponad 100W. Bo 9550, sempron 3000+.
co ty stary wymyślasz za liczenie ?? :shock: weź mnie nie rozśmieszaj,ja zaczynam wierzyć że te zasilacze są takie daremne,dzisiaj mojemu koledze spaliło się mobo przez zasilacz jakiś tam tower qpower maxxx 500w :x
a drugiemu koledze feel 1 spalił mobo z prockeim 2 tygodnie temu,w domu zrobiło się troche ciepło i te zasilacze padają jak muchy.Wczoraj się jeszcze chwaliłem że mój codegon 300w przez dobrych pare lat sprawuje sie dobrze,a dzisiaj sam zaczynam się bać o mój sprzęt,zasilacz zaczoł sie strasznie pocić,napięcie skacze,i to chyba jego koniec,musze go wymienić ale na razie brak $$$ .
PS
Z całym szacunkiem zwracam honor Tobi ,te zasilacze padają nawet przy bardzo słabych kompach.
Czy ty czytasz ze zrozumieniem :?: bo widzę że nie
Tobi odejmuje 150 W od 400 W a daje nam to 250 W a ty rozumiesz inaczej że ten zasilacz ma 150 W czyli Tobi odjął aż 250 W, Codegen 400W ma od 180 do 200W.
D@widoS ,wymyślam takie liczenie że skoro tobi pisze że 400 W ma 150W, wiadomo co, pomyśl, trochę, logiczne myślenie się kłania. Musiał to niby jakoś wyliczyć.
Scorpio , czytam ze zrozumieniem a jeśli chodzi ci o Tobi ma 50W , to litworówka, Tobi mam 50W. Wg, twojego rozumowania.
I żeby mu wyszło 250W musi odjąc od 400, 150 czyli dobrze napisałem.
A ja obliczyłam swojego codegena co ma 300W.
Więc czytam ze zrozumieniem chyba że ty nie!
I mnie nie obrażaj.
Złączono Posta: 29.05.2007 (Wto) 19:36
A jemu wyszło 150 więc musiał odjąc 250. Więc nie wiem jaki masz problem.
Matematyku ub informatyku co matmy nie zna i sie gubi w obleczeniach na liczbach naturalnych.
Może być przeciążony, (grzanie się/ głośna praca), w takich warunkach schną kondensatory, i coś moze się stopić np cyna od rozgrzanego elementu popłynie i zwarcie gotowe.
Producenci taniego badziewia często zawyżają parametry, zwykły marketing, lepiej się sprzeda coś co ma więcej cyferek, np jak pokaże się ‘‘znawcy’’ l&c i HK-350-AP to prędzej weżnie 400W, jak z procami 3 Ghz celerona vs. 2ghz Semprona, celofan dla typowego kowalskiego wydaje się wydajniejszy, w końcu 3 ghz.
Rozmowa nie ma sensu, jak ktoś ma uprze się że dobre to zdania nie zmieni, typowe.