Problem z podłączeniem głośników 5.1!


(Rakoczypl) #1

Cześć . Od wczoraj jestem posiadaczem głośników 5.1 creative inspite t6100 i problem jest taki . Zepsuł mi się komputer i gram na siostry ale ona ma starszego kompa i jest problem. Z głównego głośnika wychodzą 3 wtyczki Zielona Niebieska i Pomaranczowa i kiedy podłączę zieloną do zielonego to działają tylko 2 przednie i subwoofer . Kolega mi poradził zmienić w ustawieniach audio na http://img840.imageshack.us/img840/1986/helpm.png i zainstalować inne sterowniki do karty dźwiękowej tylko nie wiem jakie http://img829.imageshack.us/img829/6301/help2.png. chciałbym wiedzieć czy pójdą te głośniki na jej kompie bo inaczej idę kupić nową kartę dzwiękową . Z góry dzięki za pomoc :smiley:


(Rafalbag1) #2

Napisz jaką kartę masz w kompie siostry.


(Rakoczypl) #3

jest na screenie vinyl AC’97


(Rafalbag1) #4

Czyli jeśli dobrze rozumiem to przy kompie masz 3 gniazda mini-jack (głośniki, mikrofon, i wejście audio), tak?

Podłączając tylko jedną wtyczkę nie można uzyskać dźwięku na wszystkich głośnikach, bo przecież nie o to chodzi aby wszystkie wydawały identyczny dźwięk. Aby wszystko działało ok, będziesz potrzebował karty obsługującej dźwięk 5.1

Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić bo nie jestem pewien ile twoja karta ma wyjść.


(Rakoczypl) #5

tak ma 3 gniazda Głośniki mikrofon I Audio czyli muszę lecieć do sklepu po nową kartę dźwiękową.


#6

rakoczypl , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif